Munkatársunk

Egy család a mozdony füstjében
2021.05.27 11:46

A szentesi Fábján családban egymást érik a mozdonyvezetők és a jegyvizsgálók. Most őket mutatjuk be.

Rácz Mihály és felesége, Bánáti Andrea

Munkatársunkszentlászlóvasúttörténetikiállításgyűjtő Munkatársaink

„Múltunk nélkül nincsen jövőnk”

A 67-es út szomszédságában, a végtelen zöld zselici dombok ölén fekszik egy apró település, az alig 700 lakost számláló Szentlászló. A környék, reményeink szerint, nem csak a zenélő útnak, vagy a Zselici Csillagparknak köszönheti majd hírnevét, hanem vasútállomásának is, amelynek több különlegessége is akad. A legjelentősebb talán az, hogy itt nincsenek vonatok, sőt, még vágányok sem!

AGKB

interjúMunkatársunkanya fiaMÁV-START Munkatársaink

„Csak szabadon választhatsz jól”

Ha valaki már 15 éves korában úgy dönt, hogy a kezébe veszi az irányítást és úgy él, úgy cselekszik, ahogyan igazán szeretne, az mindenképpen kulcsa lehet egy jó és önazonos életnek. Andok Gellért, a győri „Bercsényi” iskola vasútszakos tanulója éppen így tett.

wp

MunkatársunkSegítségpályamentesítés Hírek

Kollégánk másodszor segített

2020. március 6-án Mernye és Tab állomások között a pályára dőlt egy fa, amelyet Weisz Péter térközőr és fia eltávolítottak. Az idei évben a történelem megismételte önmagát, újabb fa dőlt ki, a helyzetet ismét Weisz Péter és fia oldotta meg.

jgy

MunkatársunkoktatószakoktatóMÁVnyugdíjas Munkatársaink

„Amíg a tanítványok szeretetét érzem, addig a pályán maradok”

Ötven éve vasutas vagy ötven éve tanár? Mint kiderült, Józsa Gyula életében a kettő elválaszthatatlan egymástól. Az elmúlt öt évtized kihívásairól, sikereiről és buktatóiról Benke Máté kérdezte nyugalmazott kollégánkat.

CD

MunkatársunkCzimbalek DávidMÁV-STARTgyűjteményvasúti képeslap Munkatársaink

Darabok a múltból

Ha egy átlagos munkahelyre gondolok, nem vennék rá mérget, hogy az ott dolgozók gyűjtenek bármit is, ami a munkájukkal kapcsolatos. Abban viszont biztos vagyok, hogy a vasutasoknál ez nincs így. Itt sokan gyűjtenek sokféle vasúti ereklyét, amelyre lehetőséget ad a 152 éves múlt, és magyarázatot a sokszínűség, amellyel a vállalat szolgálni tud.

Hajni

MÁV-STARTkitüntetésMunkatársunk Munkatársaink

„A kollégáink a leghitelesebb nagyköveteink”

Az idei évben Gőcziné Czeglédy Hajnalka volt az egyik, aki átvehette az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) „Női Erő” díját. A nyertesek azok közül kerültek ki, akik a „Női Erő – Stabil alap nőknek Vas megye déli és keleti részén” program 3 éve alatt a legsegítőkészebb céges partnerek voltak.

jozsef.jpg

MÁVMunkatársunkinterjúzenészVasutas Munkatársaink

„A zene alázatos szolgája vagyok”

Veres József és gyermekei igazi vasutascsalád: József váltókezelőként dolgozik, nagyobbik fia a Szolnoki Járműjavító csapatát erősíti mérnökként. Kisebbik fia, Bence szintén Szolnokon dolgozik, az új IC+ kocsikba szereli be a „villanyt”. Azonban nem csak a vasúttársaságnál végzett munka az egyetlen közös pont a család életében, ugyanis ők mindannyian zenészek...

gizella

Munkatársunkmáv-hévHÉV

„Nem a hatalmat, hanem a felelősséget látom”

1981 óta dolgozik a HÉV-nél és talán nem túlzás azt mondani: szinte mindent tud a vasútról. Szakmai fejlődésről, a kollégák közötti összetartásról és a jövőről kérdeztük Németi Gizellát, a Ráckevei vonal üzemegységi diszpécserét.