Elvira Hírvonal

Elvira megszólal
2023.02.01 14:15

Lényegesen gyorsul az utasok kiszolgálása a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán: teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás.

Illusztráció

háború Hírvonal

Folytatja Ukrajna támogatását az európai vasúti szektor

Az ukrajnai háború lassan egy éve tart, az európai vasúti közösség pedig folytatja erőfeszítéseit, hogy humanitárius segítséget nyújtson Ukrajna lakosságának.

Illusztráció

statisztika Hírvonal

700 millióan a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain

Tavaly mintegy 699 millió utazásról gondoskodott a MÁV-Volán-csoport.

Illusztráció

jegy Hírvonal

Februártól új régiós ajánlatokat nyújt a MÁV-START az Ausztriába ingázóknak

Változnak a vasúti menetjegyek Ausztriába, a kishatárforgalomban február 1-től. Az eddigi EuroRegió kedvezményeket START Regio kedvezmény néven lehet megváltani, a START Regio AT menetjegy február 1-től megvásárolható a pénztárakban és az Elvira felületén.

Vasútvillamos

menetrend Hírvonal

Február elejétől részben megújul a menetrend

Az Építési és Közlekedési Minisztérium folyamatosan felülvizsgáltatja a menetrendet, és a gazdaságfejlesztési célokhoz, a társadalmi igényekhez igazítja azokat.

Illusztráció

bliccelés Hírvonal

Tavaly másfélszeresével nőtt a bevétel a bliccelők által befizetett büntetésekből

Tavaly több mint tízmillióval többet, 29 millió forint pótdíjat fizettek be a jegy nélkül utazók, az egy évvel korábbihoz képest.

Forrás: veszpreminfo.hu

Veszprém Hírvonal

A kiemelt programokra 2023 forint a vonatjegy Európa Kulturális Fővárosába!

A megtisztelő Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban Veszprém városa birtokolja, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit.

bizt

vasútbiztonság Hírvonal

A vonat teteje nem játszótér

Kérjük a kollégákat, hogy nyomatékosan hívják fel ismerőseik, barátaik figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos! 

Illusztráció

utas Hírvonal

Bevált a közös adatbázis, több ezer vonaton vagy buszon elhagyott tárgy került vissza a gazdájához

Tavaly tavasz óta kerülnek közös adatbázisba a MÁV-Volán-csoport vonatain és autóbuszain elhagyott tárgyak, 2022-ben összesen 18.770 darabot adtak le a vállalatcsoportnak, amiből csaknem 11 ezer került vissza a tulajdonosához.