mozdonynátha Mese

Az a fránya nátha
2022.11.07 13:08

Peti nagyon várta már az idei őszt. És nemcsak azért, mert most kezdte az iskolát, hanem mert az iskola a városban van, és oda vonattal kell bejárnia minden nap.

Augusztus 20.

Szülinap Mese

Meglepetés

Zsúfolt szerelvényekkel pöfögtek a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút mozdonyai a nyár végi forróságban. A kánikula elől sokan menekültek a hűsítő árnyékot adó erdőbe, ahol vonatozás közben a menetszél még kellemesebbé tette az utazást.

villámsárkány

Mese

A sárkánytojás legendája

Olyan gyors szeretnék lenni, mint egy villámsárkány, olyan észrevétlen, mint egy rejtőzködő sárkány, olyan erős, mint egy tűzokádó sárkány, és olyan cseles, mint egy vízisárkány..

Állj, mert jön a vonat!

síntanoda Mese

Állj, mert jön a vonat!

Nagy volt a nyüzsgés a Síntanodában, ahová a kis mozdonyok, motorvonatok, jelző- és biztosítóberendezések járnak.

Gyereknapi csoda

Gyereknap Mese

Gyereknapi csoda

Forgott az óriáskerék, repült a körhinta, ütköztek a dodzsemek, ringatózott az ugrálóvár, színes és formás lufik táncoltak a szélben, hangos kacagások és vidám sikítások töltötték be a teret…

tavaszi nagytakarítás

Mese

Tavaszi nagytakarítás

A sarokban nyolc apró szem figyelte árgus tekintettel, repül-e felé végre valami friss falat? Nem repült. Pókunk azonban türelmes volt, várt kitartóan.

Szeretet fénye

ünnep Mese

A szeretet fénye

Hideg volt és sötét. Az utca már teljesen kihalt. Se emberek, se autók. E különleges napon a tömegközlekedés is leállt már délután.

varázshegy

varázshegy Mese

Varázshegy legendája

Egyszer volt, hol nem volt, valamikor réges-régen, még jóval a vasút előtti időkben, amikor mindenki csak gyalog vagy lóháton közlekedett, volt egy különleges hely, amit úgy hívtak: Varázshegy.

V43

Fecske Mese

Irány Afrika!

A tóparti nádas levelei egyre szárazabbak, de még nagy az élet a takarásában. A hajnalok már harmatosak, a nappalok azonban még a nyarat idézik.