Spuri Mese

Húzz bele, Spuri!
2021.08.02 12:05

–    De jó lenne egyet csobbanni! – ábrándozik Spuri, az Mk48-as mozdony, aki a magyar tenger partján dolgo- zik már sok-sok éve. Hm, ki hallott már olyat, hogy egy mozdony fürdőzzön?

Mazsola

Mazsola Mese

Mazsola eltűnése

Mazsola a legimádnivalóbb kis mozdony a nagy mozdonyok között. Mondhatnánk rá azt is, hogy cuki, méghozzá nagyon cuki, de ez szerinte inkább ciki. Mármint a lecukizás. Végtére is ő egy komoly dízelmozdony, méghozzá egy M28-as.

Kiss

KISS Mese

Karácsonyi varázslat

Nagy az izgalom a Nyugati pályaudvaron, új mozdony állt forgalomba. Fiatal, lelkes és hatalmas, de még fel kell fedeznie a körülötte lévő világot, mert arról nem sokat tud.

M41

M41 Mese

Nincs megállás!

– Én nyerek! Én nyerek! Úgyis én nyerek! – mondta el századszorra is Jenő, de ahogy kapaszkodott felfelé az emelkedőn, a végén már egyre szuszogósabban, egyre zakatolósabban, egyre von-ta-tot-tab- ban. – Szép az erdő, szép a Bakony, különösen így ősszel, csak ez a meredek pálya…

Félix,

V43 Mese

Színkavalkád

 Vége van a nyárnak, / hűvös szelek járnak…– mondogatta munka előtt egyik kedvenc versét Félix

Gigant

Szúnyogtámadás Mese

Szúnyogtámadás

Felderítők! Irány a tópart! Kideríteni, hol vannak a legfinomabb falatok! Zümmögő hadosztály! Elterelő hadműveletre felkészülni! Szúró hadosztály! Bevetés indul! – így osztogatta a parancsokat a nyár legidegesítőbb, legkellemetlenebb csapatának vezére, a szúnyogtábornok.

Zűr az űrből

Zűr az űrből Mese

Zűr az űrből

A fodros bárányfelhők mintha jóllakottan hömpölyögtek volna a világoskék égbolton, a nap hétágra sütött, lent a síneken pedig nagy sürgés-forgás vette kezdetét.

mozdonybarátság

mozdonybarátság Mese

Mozdonybarátság

Egyszer volt, hol nem volt, a fűtőházon túl, még a bakterházon is túl, volt három jóbarát. A három V43-as villamos mozdony, mert hogy róluk volt szó, mindig számíthattak egymásra, kitartottak egymás mellett jóban-rosszban, hóban-fagyban, sőt még áramszünetkor is.

Szöcsi virágot ment

Szöcsi virágot ment Mese

Szöcsi virágot ment

Pom-pom-pompás szép napunk van, szép napunk van…