Gyereknap Mese

Gyereknapi csoda
2022.05.02 10:13

Forgott az óriáskerék, repült a körhinta, ütköztek a dodzsemek, ringatózott az ugrálóvár, színes és formás lufik táncoltak a szélben, hangos kacagások és vidám sikítások töltötték be a teret…

tavaszi nagytakarítás

Mese

Tavaszi nagytakarítás

A sarokban nyolc apró szem figyelte árgus tekintettel, repül-e felé végre valami friss falat? Nem repült. Pókunk azonban türelmes volt, várt kitartóan.

Szeretet fénye

ünnep Mese

A szeretet fénye

Hideg volt és sötét. Az utca már teljesen kihalt. Se emberek, se autók. E különleges napon a tömegközlekedés is leállt már délután.

varázshegy

varázshegy Mese

Varázshegy legendája

Egyszer volt, hol nem volt, valamikor réges-régen, még jóval a vasút előtti időkben, amikor mindenki csak gyalog vagy lóháton közlekedett, volt egy különleges hely, amit úgy hívtak: Varázshegy.

V43

Fecske Mese

Irány Afrika!

A tóparti nádas levelei egyre szárazabbak, de még nagy az élet a takarásában. A hajnalok már harmatosak, a nappalok azonban még a nyarat idézik.

Spuri

Spuri Mese

Húzz bele, Spuri!

–    De jó lenne egyet csobbanni! – ábrándozik Spuri, az Mk48-as mozdony, aki a magyar tenger partján dolgo- zik már sok-sok éve. Hm, ki hallott már olyat, hogy egy mozdony fürdőzzön?

Mazsola

Mazsola Mese

Mazsola eltűnése

Mazsola a legimádnivalóbb kis mozdony a nagy mozdonyok között. Mondhatnánk rá azt is, hogy cuki, méghozzá nagyon cuki, de ez szerinte inkább ciki. Mármint a lecukizás. Végtére is ő egy komoly dízelmozdony, méghozzá egy M28-as.

Kiss

KISS Mese

Karácsonyi varázslat

Nagy az izgalom a Nyugati pályaudvaron, új mozdony állt forgalomba. Fiatal, lelkes és hatalmas, de még fel kell fedeznie a körülötte lévő világot, mert arról nem sokat tud.

M41

M41 Mese

Nincs megállás!

– Én nyerek! Én nyerek! Úgyis én nyerek! – mondta el századszorra is Jenő, de ahogy kapaszkodott felfelé az emelkedőn, a végén már egyre szuszogósabban, egyre zakatolósabban, egyre von-ta-tot-tab- ban. – Szép az erdő, szép a Bakony, különösen így ősszel, csak ez a meredek pálya…