Évforduló Anno

A vasbeton atyja. 100 éve hunyt el Zielinski Szilárd
2024.02.01 09:30

A jeles mérnök életútját a hazai építészet mérföldkövei szegélyezik. Ő tervezte a margitszigeti víztornyot, a pesti hengermalmot, de számos vasúti híd és alagút is a nevéhez köthető. A magyar mérnökök közül ő volt az első, aki doktori címet kapott.

Szolnok állomás

Ingavonatok Anno

Vasúti ingázás

Csörgő. Sok vasutas az M41 (418) sorozatú dízel-hidraulikus mozdonyra gondol. Talán azt már jóval kevesebben tudják, hogy nemcsak egy mozdonytípust, hanem egy vonatot is Csörgőnek kereszteltek el

Székesfehérvár vasútállomás

Székesfehérvár Anno

Kupola nélkül - Kultúra és képzőművészet a 70 éves székesfehérvári vasútállomáson

Klasszicista épületnek tűnik, de valójában a szocialista-realista építészet jellegzetes műve. De annyira mégsem, hiszen tervezője az ötvenes évek végégig sok munkát nem nagyon kapott.

Kiváló arányérzék és ízlés

Miskolc Anno

Így született a Miskolc-Gömöri pályaudvar

125 évvel ezelőtt kezdődött Miskolc kisebb pályaudvarának az építése. A Miskolc-Gömöri pályaudvar megépítését elsősorban a növekvő teherforgalom indokolta, de a magyar vasút történetének egyik legszebb épületet emelték.

Kisvárda állomás

Évforduló Anno

Kisvárda és Záhony között 150 éve jár a vasút

A MÁV-Volán-csoport egyik legfontosabb fővonalának, a 100-as vonalnak a Nyíregyháza-Kisvárda-Záhony szakaszát még az 1890-ben államosított Magyar Északkeleti Vasút építette.

A 324-es mozdony

Mozdony Anno

A 324-es: a mozdony, ami mindenre jó volt

A 324-es sorozatú mozdonyok nem váltak kultikussá, mint a 424-esek, és nem voltak annyira érdekesek sem, mint azok a gőzösök, amelyekből csak egy-egy példány készült. Ellenben megbízhatóak voltak, és strapabírók. Nem véletlen, hogy ez a legnagyobb darabszámban gyártott gőzmozdony a magyar vasút történetében.

A múzeum

Dombóvár Anno

A dombóvári vasúttörténeti gyűjtemény

Nem tudjuk, hogy mi lett volna, ha a múlt század közepén, a dombóvári atombunker átadásakor nemcsak az építmény feleslegességét hangsúlyozták volna, de még azt is

fokep

állatkertzsiráfokNyugati pályaudvarvonatozó állatok Anno

A zsiráfok is vonattal érkeztek Budapestre?

A Fővárosi Állat- és Növénykert 1866-os megnyitása óta rengeteg állatnak adott otthont. Vajon hogyan érkeztek Budapestre a világ minden részéről származó élőlények?

A Budai Körvasút

körvasút Anno

130 éves a Budai Körvasút

Pár évvel ezelőtt került napirendre ismét a budapesti körvasút ügye, ezt azonban a főváros adottságai miatt nem valamiféle szabályos köralakzatnak kell elképzelni.