uic Hírvonal

Budapest adott otthont az UIC Európai Vezető Bizottsági ülésének
2023.03.23 15:42

Dr. Pafféri Zoltán elnök-vezérigazgató meghívására március 23-án a MÁV szervezésében tartották meg a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) európai régió vezető bizottsági értekezletét (EMC).

Illusztráció

Volánbusz Hírvonal

Új helyi menetrend Zalaegerszegen

Zalaegerszeg helyi autóbuszjáratai március 18-tól új menetrend szerint közlekednek. A módosítás többlépcsős utazási igényfelmérés és egyeztetés eredményeként jött létre. Ezzel párhuzamosan megújult a helyi menetrendi kereső a Volánbusz honlapján.

Illusztráció MTI

zarándokvonat Hírvonal

Össznemzeti Zarándokvonat a Csíksomlyói búcsúba

Idén pünkösdkor is indul az Össznemzeti Zarándokvonat Erdélybe, a Csíksomlyói búcsúba - közölte Mező Tibor, a Kárpáteurópa Utazási iroda ügyvezetője a március 17-én, a MÁV-START-tal közösen tartott sajtótájékoztatón, melyen Kormányos László, a MÁV-START műszaki és üzemeltetési vezérigazgató-helyettese képviselte vállalatcsoportunkat.

Illusztráció

tramtrain Hírvonal

Havi közel kétszázezer utazás a vasútvillamosokon

Még több Szeged és Hódmezővásárhely térségében élő lakost, autóst csábított el a vasútvillamos, mióta csúcsidőben 20 percenként váltják egymást a járatok.

Illusztráció

kerékpár Hírvonal

Március 11-étől újra jár a Tisza-tó expressz

A kerékpárosok egyik kedvenc járata idén is várja a kirándulásra, tekerésre vágyókat!

.

Állomás Hírvonal

Ütemterv szerint halad Veszprém vasútállomás felújítása

Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva újítjuk fel Veszprém vasútállomást.

Munka

fejlesztés Hírvonal

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a jegyértékesítés modernizálásában

Február 22-én megtörtént az SAP MM modul és a JÉ értékesítési rendszer (pénztári és jegyértékesítő automaták) interfésszel történő összekapcsolása.

A győztesek

verseny Hírvonal

2022 „Best of ….” díjazottjai Pécsett

Február 23-án a pályavasúti Területi Igazgatóság pécsi székházában adták át az elismeréseket az előző év összesített „Best of…” bajnokainak. 2022 év legjobb területi főüzemirányítója Tarczal Sándor lett, a legjobb gyékényesi térfőnök Horváth Imre. 2022 diszpécsereinek összesített versenyét a távközlésnél Ferenczi Sándor, a biztosítóberendezési szakmánál Holló Zoltán, a pályánál Kajtár László nyerte.

Illusztráció

Okosjegy Hírvonal

Miskolc és Kaposvár felé is lehet már Okosjeggyel utazni!

Március elsejétől már a Tokaj, a Hernád-Zemplén és a Kaposvár felé közlekedő InterCity-kre is váltható jelentős kedvezményeket biztosító Okosjegy.