táblaavatás Jeles napok

Emléktáblát avattak Badacsonytördemic-Szigliget vasútállomáson
2022.05.19 10:38

A Vasutas Természetjárók Szövetsége és a MÁV VSC Természetjáró Szakosztály szervezésében május 14-én Badacsonytördemic-Szigliget vasútállomáson is emléktáblát avattak.

Illusztráció

közlekedés Jeles napok

Türelem, tolerancia és kedvesség: május 11. a Közlekedési Kultúra Napja!

2010 márciusában az ENSZ közgyűlés több mint 90 ország – köztük Magyarország - kiemelt támogatásával elfogadta a „Cselekvések Évtizede a Közlekedésbiztonságért” (Decade of Action for Road Safety) 2011-2020 programot, mint az emberiség történelmének első világméretű közlekedésbiztonsági programját. A program világszerte 2011. május 11-én vette kezdetét a közlekedésbiztonsági kockázatok tudatosítása, a cselekvésre ösztönzés és az együttműködés fontosságának hangsúlyozása jegyében.

A rendezvény

Volánbusz Jeles napok

Legendás Ikarusok a Volánbusz hatvani retrónapján

Április 30-án több mint kéttucatnyi retróbusz volt látható Hatvanban, a rendhagyó Volánbusz Retró Napon. A járműseregszemle fő attrakciója az az 1968-ban magyar mérnökök tervei alapján elkészített emeletes busz, amelyet alapos és aprólékos munkával járó felújítás után most először mutattak be a nagyközönségnek.

A zenekar

koncert Jeles napok

Jótékonysági vasutas fúvóskoncert és mazsorettbemutató Békéscsabán

Már hagyomány, hogy a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál keretében minden évben színpadra lép a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar. Az együttes 2022. április 25-i jótékonysági koncertjére készült hosszú hónapokon át.

Bence

Farsang Jeles napok

Bence az óvodai farsangon

Egykori mozdonyvezető kollégánk dédunokája, Szabó Bence még csak négy éves, de odavan a sínekért.

A koncert

kultúra Jeles napok

Adventi hangverseny Békéscsabán

Nagy sikerű koncertet adott 2021. december 19-én - az ezen az estén 50 tagot számláló -  Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar,  Dőge Csaba karmester, szakmai vezető dirigálásával a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Karácsonyfa a Népliget buszpályaudvaron

Karácsony Jeles napok

Nagy sikerrel zárult a MÁV-Volán-csoport karácsonyi akciója

Az idei évben október 20. és november 20. között lehetett regisztrálni a MÁV-Volán-csoport egyedi társasjátékáért, melynek kézbesítése hamarosan megkezdődik. A regisztrációkor beküldött rajzpályázatok közül kisorsoltunk tíz olyan vasutas/volánbuszos gyermekrajzot, amelyből karácsonyfadísz készült.

Petőfiszállás

kiállítás Jeles napok

A Szentkúti Vasúttörténeti Emlékhely kialakítása

A Magyar Államvasutak 1880. évi szabványterve alapján épült II. osztályú felvételi épülete a 140. számú vasútvonal egyik ékköve. Petőfiszállás vasútállomásának korábbi elnevezései: Szentkút, Pálosszentkút.

Csiszár István

siker Jeles napok

A Vasutas Zeneiskola növendékeinek országos sikere!

A Sztárban sztár leszek! idei évadának 1. és 3. helyezettje a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdiójának egykori növendéke lett.