Géptér

#35 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

Művészetterápia a hétköznapokban

Az e heti podcast a mentál rovat része, a műsor vendégei a művészetterápiás célú felhasználásáról beszélnek. Szó esik arról, hogyan fedezték fel a művészet segítő hatását a terápiákban, illetve arról is, hogy miért lehet érdemes bárkinek kipróbálni ezt a módszertant.

A beszélgetésben részt vesz Pataki Ágnes, a MÁV Budapesti Pályafenntartási Igazgatóságának technikus gyakornoka, művészetterápiás szakember, valamint Kabai Zoltán, a MÁV-START belső trénere, aki az irodalomterápia minitréningek és a saját költői tapasztalatát osztotta meg.

Audio file
Lejátszások
31

#34 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

Mit csinál a Megfelelés Támogatás Igazgatóság?

Alig van már olyan munkavállaló a vasútnál, aki ne hallotta volna valaha a GDPR betűszót. A podcast mai adásának készítői a téma legavatottabb szakértőjét, Dr. Certicky Máriot, a MÁV-START Megfelelés támogatás vezetőjét, adatvédelmi tisztviselőjét kérdezték, a fiatal, de annál összetettebb terület kihívásairól, tapasztalatairól.

Az adásból kiderül, hogyan hozható össze százmilliós tartozás a világ másik felén a tudtunk nélkül, valamint az is, hogyan változott az adatvédelem hatására a fotózás világa.

Audio file
Lejátszások
68

#33 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

Nőnapi adás női vezetőinkkel

Az ENSZ hivatalosan 1977-ben nyilvánította március 8-át a Nőjogi és Nemzetközi Béke napjának. A korai évek után a nők egyenjogúságára, a nők politikai és gazdasági életben betöltött szerepére helyeződött a hangsúly. A nők és a lányok képviselik a világ lakosságának felét, azonban még a fejlett világban is alulreprezentáltak a döntéshozatali folyamatokban. A nemek közötti egyenlőség amellett, hogy alapvető emberi jog, nélkülözhetetlen a békés társadalmak és a fenntartható fejlődés eléréséhez is. Az is bizonyos, hogy a nők helyzetének előmozdítása ösztönzi a termelékenységet és a gazdasági növekedést.

A podcast adásának vendége Feketéné Vigóczki Mónika Működésfelügyelet vezető és  Morvai Judit, szolgáltatásfelügyelet vezető.

Audio file
Lejátszások
83

#32 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

A FIP lehetőségei, szakmai és felhasználói szemmel

Bár még csak február van, az előrelátóbbak már elkezdtek gondolkodni a nyári programokon, a tavaszi és vagy nyári szabadságokon. A szerkesztőség olyan vendégeket hívott meg a stúdióba, akik segíteni tudnak nekünk ebben a tervezős időszakban. Az adás vendége volt Jándi Péterné, a MÁV-START Zrt. menetkedvezményi koordinátora és Balog Imre, a MÁV Zrt. logisztikai szakértője, az Explorer Klub vezetője. A műsorban szó lesz arról, hogy a vasúttársaság munkatársaként milyen lehetőségeket, milyen kedvezményeket érdemes figyelembe venni. De kiderül az is, hogy a legbátrabbak akár Észak-Koreában is kedvezményt kaphatnak.

Hallgass be a Géptérbe!

Audio file
Lejátszások
161

#31 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

A Géptér e heti adása különleges, a műsorkészítők először látják vendégül a stúdiónak helyt adó Baross Gábor Oktatási Központ vezetőjét, Dobás Lászlót. A műsor másik vendége Fodorné Burján Andrea, a MÁV-START Zrt képzés és szervezetfejlesztés vezetője. Kiderül, hogyan épül fel a BGOK szervezete, milyen kihívásokkal kell szembenéznie, hogyan kapcsolódik a két szervezet egymáshoz, illetve mit jelent számukra és a szervezetek számára a digitális átállás. 

Hallgass be a Géptérbe!


A Géptér adásai már regisztráció nélkül érhetőek el a Vasutas Magazin oldalán!

Audio file
Lejátszások
149

#30 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

„A Géptér „Mit csinál a…” rovatának vendégei most a MÁV-START biztonsági igazgatóságáról érkeztek. Az adás vendégei Vilisics Vilmos András, Biztonsági igazgató; Vikor István, személy- és vagyonvédelem vezető; Kovács Péter, vasútbiztonság és védelem vezető.

Az adásban bemutatják a biztonsági igazgatóságot, amely nem kevésbé izgalmas és összetett működésű, mint maga a vasút.

Hallgass be a Géptérbe!”

Audio file
Lejátszások
83

#29 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

Évértékelés és kihívások. Beszélgetés dr. Kormányos László műszaki és üzemeltetési vezérigazgató- helyettessel

A Géptér e heti adása a hardcore vasutasok számára ínyencségnek számít. A podcast vendége Dr. Kormányos László műszaki és üzemeltetési vezérigazgató-helyettes úr, akivel a műsorkészítők az elmúlt évről, az idei év kihívásairól beszélgettek. Megtudhatjuk, hogy neki mit jelentett óvodásként a csörgő, sűrű elfoglaltsága mellett, hogyan tud kikapcsolódni és mi az, ami motiválja mai napig.

Hallgassatok be a Géptérbe!

Audio file
Lejátszások
53

#28 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

A podcast 28., évzáró adását az ünnepre készülődés határozta meg, az ünnepi szokásokról beszélgettek a készítők. A személyes szertartartásokon, történeteken kívül beszélgettek arról, hogy aki vonaton dolgozik, annak hogyan alakul az ünnepi időszak. A műsorban betekintést kapunk a nagyvilág furcsa, időnként bizarr vagy vicces karácsonyi szokásaiba is.

Hallgassatok be a Géptérbe!

Kellemes ünnepeket kívánnak a Géptér készítői

Audio file
Lejátszások
16

#27 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

Minden változás jelentős mérföldkő egy vállalat működésében. A műsor készítői Szórád Róberttel, működéstámogatási igazgatóval beszélgettek vasúti pályafutása állomásairól, a Működéstámogatási Igazgatóság megalakulásának hátteréről. A műsorból az is kiderül, milyen nehézségekkel szembesült többek között Szajolban a tragikus balesetet követően, illetve az is, hogyan fogadták a kollégák a visszatérését.

Audio file
Lejátszások
31

#26 Itt a GÉPTÉR legújabb adása

Géptér logó

A Lelki egészségnapok (LEN), a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalóinak személyes és online térben való részvételével megvalósuló, a munkavállalók önfejlesztését és mentális egészségét támogató háromnapos program, mely 2023. november 14-16. között kerül megrendezésre. A programfolyamban helyet kaptak plenáris előadások, online és offline tréningek, filmklub és a MÁV TÉKA is megszervezésre kerül. Az online Vasutas Magazin felületén minden fontos tartalom és információ folyamatosan frissülve megtalálható. A mostani némileg soron kívüli podcast adásban Fuchs Adriennel, a MÁV Zrt Kommunikációs igazgatóságának kiemelt szakértőjével, és Kazár Ádámmal, a MÁV Zrt Humánpartner szervezetének szegedi humánpartnerével a szerkesztők azt járták körül, hogy milyen feladatokkal szembesülnek az eseményre való felkészülés során, milyen tapasztalataik voltak a TÁMOGATLAK programjairól és a tavalyi Lelki egészségnapokról milyen élményeket őriznek.

Szeretettel invitálunk mindenkit a LEN idei programjaira!

Audio file
Lejátszások
21