Életmód

Hull a szilva – kapjuk el!
2023.08.11 14:49

Összetéveszthetetlen íz és mutatós, kékes-lilás termés. Egyik leggyakoribb és legsokoldalúbban felhasználható gyümölcsünk egy igazi főnyeremény. Finom, egészséges és mindenhol megterem. Kezdődik a kihagyhatatlan szilvaszezon, töltsük meg vele a kamrát!

szerelem

szerelem Életmód

Ha tavasz, akkor szerelem?

„Szabadság, szerelem! E kettő kell nekem!” – írta egykor az idén 200 éve született lánglelkű Petőfi Sándor. A régi nóta szerint pedig, a szerelemvonatból nincs kiszállás!

5

Életmód

Adventi naptár 2022

Hangolódjunk együtt az ünnepekre érdekes cikkekkel, hangulatos zenékkel, mesékkel és receptekkel!

Mikulás

mikulás Életmód

A MIKULÁS TÖRTÉNETE

A krónikák szerint Szent Miklós nagylelkűségéhez és kedvességéhez fűződő történetek alapján alakult ki a Mikulás-kultusz, amely az évszázadok alatt népszokásként terjedt el a világon.

gomba

gomba Életmód

Ehető kalapok – az erdei gombák világa

Sokszor ajánlottunk már kirándulásokat, hiszen a természetjárás kellemes és egészséges kikapcsolódási lehetőség. Bár az erdő mindig vár, ősszel a színpompás látványon túl valódi kincseket is kínál: illatos, ízletes, vadon termő gombákat. Tippek, tudnivalók, érdekességek a gombákról-gombászásról, hogy egy kellemes sétából vacsora is születhessen.

körte

körte Életmód

A gyümölcsök királynője: a körte

Jellegzetes formája sokakat megihletett már, zamatos íze és összetéveszthetetlen illata pedig igazi kulináris élményt nyújt a fogyasztóknak. Ismerjük meg a sokoldalú körte titkát!

Illusztráció

Nyár Életmód

Túlélési tippek kánikula idejére

Hogy a nyaralás idején senki feje se fájduljon meg, segítünk megelőzni a napszúrást, és adunk pár tippet, hogy a legnagyobb forróság is elviselhető legyen.

Illusztráció

Egészség Életmód

Nem csak a macik kedvence: a málna

Akár vadon, az erdőben terem, akár a kertben, a végeredmény ugyanaz: az egyik legfinomabb édes bogyó, amit mindenki szeret. A málna ráadásul nemcsak ízletes, hanem egészséges is, és emellett széppé is varázsol. Élvezzük ki a málnaszezon minden pillanatát, szedjük, együk, és ha marad, tegyünk el belőle télire is – kincset ér.

fe

Egészség Életmód

Jelentkezzen Ön is egészségügyi szűrőprogramra!

A MÁV és a Vasútegészségügyi NK Kft. júliustól elindítja a jelentkezést az új Egészségügyi Szűrőprogramra.