interjú Munkatársaink

„Mindig jó érzéssel tölt el, ha tudok a másik embernek segíteni”
2023.02.03 09:56

Vidám, mosolygós, kedves hölgy, aki mögött 35 év vasúti pályafutás áll. Juhász Tiborné, avagy Orsika, ügyfélszolgálati szakelőadó Miskolcon. Változatos életújáról, szakmai és személyes tapasztalatairól beszélgettünk.

Lehet Attila

interjú Munkatársaink

"Közösen kell kialakítani a hivatástudatot"

Lehel Attila 50 éves szolgálati idő után vonult nyugdíjba március végén. Vasutas dinasztiából származó kollégánk az iskola elvégzése után egyből a vasútnál kezdett el dolgozni Dombóváron, amely egyetlen munkahelye volt. Karrierjéről és a szakmájáról kérdeztük. 

Lendvai György

interjú Munkatársaink

„A bölcsőtől a sírig zenélünk mindenkinek” Interjú Lendvai Györggyel

Kettős végzettsége – villamosmérnöki és hegedűtanár diplomával rendelkezik –szinte predesztinálta arra, hogy egy napon a MÁV Szimfonikus Zenekar igazgatója legyen. Munkásságát a vállalat Vasútért kitüntetéssel ismerte el decemberben. Interjúnkban a zenekar mindennapjairól, küldetéséről és saját, szerteágazó feladatairól mesél.

szimf

MÁV SzimfonikusokAkvárium KlubkoncertinterjúzeneMÁV Szimfonikus Zenekar Ajánló

A MÁV Szimfonikus Zenekar koncertsorozata az Akvárium Klubban

A múlt év decemberében rendhagyó koncertsorozatot indított a MÁV Szimfonikus Zenekar és a ZeneMűvek, amelynek helyszíne és társszervezője az Akvárium Klub.

AGKB

interjúMunkatársunkanya fiaMÁV-START Munkatársaink

„Csak szabadon választhatsz jól”

Ha valaki már 15 éves korában úgy dönt, hogy a kezébe veszi az irányítást és úgy él, úgy cselekszik, ahogyan igazán szeretne, az mindenképpen kulcsa lehet egy jó és önazonos életnek. Andok Gellért, a győri „Bercsényi” iskola vasútszakos tanulója éppen így tett.

jozsef.jpg

MÁVMunkatársunkinterjúzenészVasutas Munkatársaink

„A zene alázatos szolgája vagyok”

Veres József és gyermekei igazi vasutascsalád: József váltókezelőként dolgozik, nagyobbik fia a Szolnoki Járműjavító csapatát erősíti mérnökként. Kisebbik fia, Bence szintén Szolnokon dolgozik, az új IC+ kocsikba szereli be a „villanyt”. Azonban nem csak a vasúttársaságnál végzett munka az egyetlen közös pont a család életében, ugyanis ők mindannyian zenészek...

Krenák János

interjú Hírvonal

Párhuzamos fejlődés

A Budapest PTI-hoz tartozó munkakörülmény javító intézkedéssorozat egyik jelentős részeként új helyre költözhetett az istvántelki FET központ.

Duális képzés csoportkép

interjúduális képzés Hírvonal

Duális képzés

A MÁV 2016 óta vesz részt a felsőoktatási törvény által lehetővé tett, gyakorlatorientált duális képzésben a Dunaújvárosi Egyetemmel együttműködve.

Pintér Gábor és Serfőző Gábor

mapinterjúmunkavállalók Hírvonal

Munkavállalói Ajánlási Program

A Munkavállalói Ajánlási Programban munkatársaink ajánlásával érkeznek új kollégák a vállalathoz.