SzolnokalmáriumkiállításMÁV Munkatársaink

Vasútért és az utasokért
2021.09.14 15:16

A szolnoki vasúti almárium megálmodója 22 éves pályafutást tudhat a háta mögött, amelynek során váltókezelőből a Budapesti területi forgalmi osztály osztályvezetője lett. Kondor Balázs értékteremtő munkája elismeréseként az idei évben Tiszavirág Turisztikai Díjat vehetett át Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától.

Feri bácsi

születésnap Munkatársaink

Császár Ferenc 90. születésnapját ünnepli

Soha nem gondolt rá Császár Ferenc hogy vasutas legyen. Végül 41 évig dolgozott, szolgálta a MÁV-ot.

A díjátadó

verseny Munkatársaink

Első helyezett lett a MÁV-START csapata az Utaskapcsolati Dolgozók Országos Szakmai Versenyén

2020-ban immár ötödik alkalommal rendezték meg az Utaskapcsolati Dolgozók Országos Szakmai Versenyét, amelynek nyertese a Szeged TSZVI csapata lett.

Szabó Imre és dr. Homolya Róbert

tolatásvezető Munkatársaink

„Bárhol jól érzem magam, ahol vonatokkal foglalkozhatok"

Szabó Imre már tizenévesen váltókezelőként kezdett dolgozni, majd kocsirendező, végül tolatásvezető lett, és a mai napig – több mint negyvennégy éve – a közlekedést szolgálja.

Biber Anett

szóvivő Munkatársaink

„A vasutat egy életen át lehet tanulni”

Mosolygós, szőke hölgy, kinek nőies külseje elszánt, alázatos és kitartó személyiséget takar. Biber Anett szóvivő szakmai kihívásokról, karrierjéről és életéről is mesélt a Vasutas Magazinnak.

dr. Opauszki István

MÁV Archívum Munkatársaink

„A MÁV irataiban az egész történelmünk tükröződik”

A 2001-ben alakult MÁV Archívum a magyar vasút működésének 175 éve alatt felhalmozott dokumentumait őrzi - megannyi érdekes titkot rejt. Kíváncsi történészektől kezdve terveket kutató mérnökökig mindenki megtalálja itt a számítását, aki régi korok vasúttal kapcsolatos irataiból szeretne tájékozódni.

Fortepan fotó

esélyegyenlőség Munkatársaink

Nők a vasúton

Ha visszatekintünk a vasúti ágazat 175 éves múltjára, akkor a vasút jellemzően férfiak által dominált szektor volt. Napjainkban azonban egyre nagyobb számban vannak női munkavállalóink, akik a legnehezebb munkakörökben is megállják a helyüket. Nőnap alkalmából következzen egy összefoglaló, hogyan is alakult a szebbik nem karrierje a MÁV-nál.

Nehéz György

gyűjtő Munkatársaink

"Semmire sem tudok nemet mondani"

Nehéz György kisgyermekkora óta a vonatok rajongója. Ennek köszönhető, hogy harminchét évesen már több mint ezerdarabos, értékes vasúti tárgyakból álló gyűjteményt mondhat magáénak, melyet szerte az országban bemutattak már vándorkiállításokon.

Lendvai György

interjú Munkatársaink

„A bölcsőtől a sírig zenélünk mindenkinek” Interjú Lendvai Györggyel

Kettős végzettsége – villamosmérnöki és hegedűtanár diplomával rendelkezik –szinte predesztinálta arra, hogy egy napon a MÁV Szimfonikus Zenekar igazgatója legyen. Munkásságát a vállalat Vasútért kitüntetéssel ismerte el decemberben. Interjúnkban a zenekar mindennapjairól, küldetéséről és saját, szerteágazó feladatairól mesél.