diákmunka Munkatársaink

Kilenc diáksegítőt tüntetett ki a MÁV-START
2022.05.19 11:42

Az előző évek hagyományait követve idén is lelkes diákok segítik a munkavégzést a forgalomban. Hozzáállásuk, erőfeszítéseik elismeréseként kilenc diáknak Keresztes Péter, a MÁV-START vezérigazgatója személyesen tolmácsolta a MÁV-Volán-csoport nagyrabecsülését.

Illusztráció

vasútbiztonság Munkatársaink

A mozdonyvezetők nyílt levele az autósokhoz

Sajnálatos módon az utóbbi időben sok hír szól a vasúti átjárós balesetek megnövekedett számáról.

Lehet Attila

interjú Munkatársaink

"Közösen kell kialakítani a hivatástudatot"

Lehel Attila 50 éves szolgálati idő után vonult nyugdíjba március végén. Vasutas dinasztiából származó kollégánk az iskola elvégzése után egyből a vasútnál kezdett el dolgozni Dombóváron, amely egyetlen munkahelye volt. Karrierjéről és a szakmájáról kérdeztük. 

Az alapító tagok

hobbi Munkatársaink

A Vasutas Motoros Egyesület

Számos egyesület, csoport tevékenykedik a vasút színeiben, most a Vasutas Motorosokat mutatjuk be, akik nemcsak munkájuk során, de hobbijukban is imádják a jövés-menést. Tevékenységükről Lovas Róbert alapító egyesületi tag mesélt.

Csortán Zsolt

nyugdíjas Munkatársaink

"Minden évre boldogan emlékszem vissza"

Csortán Zsolt kollégánk 46 évet dolgozott a MÁV-Volán-csoport kötelékében. Nyugdíjas-búcsúztatóján nagy meglepetésként érte, hogy ajándékai közt szerepelt egy interjú a Vasutas Magazinban.

jolan

anyák napjamáv vagonfestés Munkatársaink

Közösen, közös célért otthon és a munkahelyen

Mindig nagy öröm vasutas családokkal találkozni, legfőképpen azért mert ebben az esetben az együtt elvégzett munkának otthon és a munkahelyen is közös az eredménye.

av

Zöld közlekedésrollere-rollerkörnyezetvédelem Munkatársaink

Tovább zöldíthető a vasúti közlekedés?

Legújabb interjúnkban néhány egyszerű példán és egy ifjú kollégánk gondolatain keresztül szeretnénk rávilágítani a személyes felelősség vagy éppen az ésszerű gondolkodás fontosságára.

ol

FLIRT járműszerelőIstvántelek Munkatársaink

A vasút szerelmese

Oláh Levente, a MÁV-START járműszerelő-csoportvezető munkatársa többek között a FLIRT motorvonatok karbantartásáért, szereléséért felel, az Istvántelken található motorvonat karbantartó műhelyben.

vzs

Alkotóművészírófestő Munkatársaink

Ezerarcú alkotó

A művészember érzései ihletté, következtetései alkotássá válnak a vásznon – akár betűk, akár ecsetvonások formájában. Vikopál Zsuzsanna, a MÁV projektmenedzsere is így van ezzel.