kerékpározás Zöld

Budapest Fejlesztési Központ: regionális kerékpáros stratégia készül
2021.09.16 09:22

Regionális kerékpáros fejlesztési stratégián dolgozik a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) a főváros jobb kerékpáros elérése érdekében.

Munka közben

Föld napja Zöld

Föld napja a MÁV FKG jászkíséri telephelyén

A MÁV FKG jászkiséri székhelyén 2021. szeptember 10-én Föld napja rendezvényt tartottak nagy létszámú, 280 fős közreműködéssel.

A mozdony

Planet Budapest Zöld

Bemutatták az első Planet Budapest 2021 mozdonyt

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expót és Világtalálkozót Áder János köztársasági elnök fővédnöksége mellett november 29. és december 5. között rendezik meg a Hungexpo területén.

Connecting Europe

külföld Zöld

A vasút európai éve: elindult a Connecting Europe Express

A Connecting Europe Express tervezetten szeptember 19-én délelőtt érkezik Budapestre Arad felől, a Keleti pályaudvarra, ahonnan még aznap délután tovább indul Kassa irányába.

Illusztráció

kerékpár Zöld

A hosszú hétvégén számos izgalmas biciklis útvonalat lehet felfedezni vonattal

Az augusztus 20-ai, ünnepi hosszú hétvégén az eddiginél is több utazásra számít a vasúttársaság, ezért országszerte minden kerékpárszállításra alkalmas kocsi közlekedni fog az igények minél zökkenőmentesebb kiszolgálása érdekében.

Kerékgyártó József és Szőke Bálint

nyereményjáték Zöld

Lezárult a MÁV-START „Válassza a zöldebb utat!” nyereményjátéka

A MÁV-START a MÁV-Volán-csoport CO2-megtakarítás kampányát a Vasút Európai Évéhez kapcsolódóan indította el idén februárban.

Bz-mellékkocsi

kerékpár Zöld

Már hét megújult kocsiban lehet kerékpárt szállítani a mellékvonalakon

Forgalomba állt a hetedik átalakított poggyászteres (BDzx) mellékkocsi is, amely 16 kerékpár egyidejű szállítását teszi lehetővé, ugyanennyi ülőhely mellett.

Az új busztípus

környezetvédelem Zöld

Száz darab új zöldautóbusz beszerzésére nyert el támogatást a Volánbusz

A közlekedési vállalat idén tavasszal 100 elektromos autóbusz beszerzésére nyújtott be pályázatokat a Zöld Busz Programban.

IC+ kerékpárszállító kocsi

kerékpározás Zöld

Kerékpárbarát szolgáltatásaival Európa élvonalában a MÁV-START

A MÁV-START a 4. helyezést érte el az Európai Kerékpáros Szövetség (European Cyclist Federation) 2020-as, egész Európát átfogó vizsgálata során, amely a 2021-es „a Vasút Európai Éve” programhoz kapcsolódóan készült.