Állomásszépítés Zöld

Döntött a Volánbusz a legvirágosabb állomásairól
2023.08.02 15:55

Berettyóújfalu, Várpalota és Makó számít a legvirágosabb állomásnak idén.

A tagsági oklevél

fenntarthatóság Zöld

Vállalatcsoportunk is csatlakozott a BCSDH szervezethez

A BCSDH (avagy Business Council of Sustainable Developement in Hungary, Magyarországi Üzleti Tanácsa a Fenntartható Fejlődésért) február 28-án tartotta idei taggyűlését a MOL Campusban, ahol ismertették az idei szakmai programtervüket, és elfogadták szervezetük alapdokumentumának kibővített változatát, a Fenntartható vállalatvezetés irányelveit.

Dr. Pafféri Zoltán

fenntarthatóság Zöld

Uniós színtéren mutatták be a fenntartható turizmusról szóló magyar esszét

„A vasút és a fenntartható turizmus” címmel mutatta be közös tanulmányát dr. Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója és dr. habil. Remenyik Bulcsú egyetemi docens, a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanszékvezetője.

Illusztráció

CO2 Zöld

Több mint 1,7 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítottak meg az utasok a vasúti közlekedéssel

Két éve indult CO2 megtakarítás kampányunk, ettől az időponttól a MÁV-START CO2-számlálóval mutatja ki a károsanyag-kibocsátás megtakarítást.

Illusztráció

megálló Zöld

Újabbakkal bővült a feltételes megállóhelyek listája

A decemberi menetrendváltáskor hat vasútvonalon tizennéggyel bővült azon – jellemzően alacsony utasforgalmú – megállóhelyek köre, ahol a vonatok csak abban az esetben állnak meg, ha az utasok előre jelzik leszállási szándékukat, vagy várakoznak a peronon.

Illusztráció

környezetvédelem Zöld

MÁV szakmai részvétel a Circular Hungary munkájában

Újabb szakmai részvétellel segíti a MÁV a magyarországi fenntartható átállást. Dr. Wégner Krisztina a MÁV Környezetvédelem, Energetika és Minőségirányítás szervezetének vezetője irányítja a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform (KGTP) jogi munkacsoportjának munkáját.

A terepasztal

edukáció Zöld

Nagy népszerűségnek örvendett a „Közösen, zölden” országjáró kampány

Négy vasútállomás szolgált helyszínül a „Közösen, zölden” őszi kampánynak, összesen közel 2000 látogatója volt az edukációs roadshow-nak.

A vasúti kocsi

környezetvédelem Zöld

Elindult az edukációs országjáró kampány

Idén októberben négy helyszínen – Debrecenben, Miskolcon, Celldömölkön és Pécsen – várja programokkal a „Közösen, zölden” edukációs roadshow az érdeklődőket. 

Illusztráció

fejlesztés Zöld

Piackutatást indított a MÁV-START

Hidrogén üzemanyagcellás motorvonat beszerzéséhez szükséges piackutatást indított a MÁV-START - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára a közösségi oldalán.