MÁVÖBBNemzetközi Hírvonal

Ismét ülésezett az ÖBB-MÁV Vasúti Állandó Munkacsoport
2022.11.24 11:23

A személyszállítási témák között szerepelt a Hegyeshalomnál belépő vonatok előjelentésének optimalizálása

KB_1

SzolnokalmáriumkiállításMÁV Munkatársaink

Vasútért és az utasokért

A szolnoki vasúti almárium megálmodója 22 éves pályafutást tudhat a háta mögött, amelynek során váltókezelőből a Budapesti területi forgalmi osztály osztályvezetője lett. Kondor Balázs értékteremtő munkája elismeréseként az idei évben Tiszavirág Turisztikai Díjat vehetett át Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától.

menetrendben

MÁVvolán Hírvonal

MÁV-Volánbusz integráció

Az állami tulajdonú közlekedési szolgáltató társaságok összehangolt, egységes közlekedésszakmai működtetésének és közös stratégiai irányításának hosszú távú erősítése érdekében a VOLÁNBUSZ Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt.

MÁV és Volánbusz fúzió beszélgetés

MÁVVolánbusz Hírvonal

MÁV és Volánbusz fúzió

Első kézből adott részletes tájékoztatást a vasúti és buszos holding létrejöttének gyakorlati előnyeiről Dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató, és Dr. Kormányos László, szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettes. Rákérdeztünk azokra a legfontosabb rövid- és hosszú távú változásokra, amelyek a vasutasokat és az utasokat a mindennapokban érinthetik – többek között – az összehangolásra váró menetrendek, a tarifaközösség és a havária helyzetek kezelésének érintettségében.

Fenntartható fejlődési célok

MÁVfenntarthatóság Zöld

Fenntarthatóság nem képzelhető el a környezet védelme nélkül

A vasúti közlekedés az uniós klímavédelmi stratégiában is kiemelt szerepet kapott, ezért fontosnak tartjuk, hogy az olvasókat is megismertessük vasúttársaságunk zöld céljaival és törekvéseivel.

ggy

MÁVSzéchenyi István Egyetemösztöndíjasok Munkatársaink

Előadás a jövőért

A MÁV-Volán-csoport felsőoktatási ösztöndíjprogramját népszerűsítette Győrben, a Széchenyi István Egyetemen.

jgy

MunkatársunkoktatószakoktatóMÁVnyugdíjas Munkatársaink

„Amíg a tanítványok szeretetét érzem, addig a pályán maradok”

Ötven éve vasutas vagy ötven éve tanár? Mint kiderült, Józsa Gyula életében a kettő elválaszthatatlan egymástól. Az elmúlt öt évtized kihívásairól, sikereiről és buktatóiról Benke Máté kérdezte nyugalmazott kollégánkat.

ecc

ECCMÁVA vasút európai éve Hírvonal

A vasút európai éve: Elindult a Connecting Europe Express

A vasút 2021-es európai évének alkalmából üzembe állított „Connecting Europe Express” nevű különleges járat ma délután elindult a lisszaboni állomásról.