MÁVvolán Hírek

MÁV-Volánbusz integráció
2020.11.16 10:22

Az állami tulajdonú közlekedési szolgáltató társaságok összehangolt, egységes közlekedésszakmai működtetésének és közös stratégiai irányításának hosszú távú erősítése érdekében a VOLÁNBUSZ Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt.

MÁV és Volánbusz fúzió beszélgetés

MÁVVolánbusz Hírek

MÁV és Volánbusz fúzió

Első kézből adott részletes tájékoztatást a vasúti és buszos holding létrejöttének gyakorlati előnyeiről Dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató, és Dr. Kormányos László, szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettes. Rákérdeztünk azokra a legfontosabb rövid- és hosszú távú változásokra, amelyek a vasutasokat és az utasokat a mindennapokban érinthetik – többek között – az összehangolásra váró menetrendek, a tarifaközösség és a havária helyzetek kezelésének érintettségében.

Fenntartható fejlődési célok

MÁVfenntarthatóság Zöld

Fenntarthatóság nem képzelhető el a környezet védelme nélkül

A vasúti közlekedés az uniós klímavédelmi stratégiában is kiemelt szerepet kapott, ezért fontosnak tartjuk, hogy az olvasókat is megismertessük vasúttársaságunk zöld céljaival és törekvéseivel.

Pásztor István

MÁVVéradás Munkatársaink

30 év, 381 emberélet

Mostanában felértékelődött az egészségügyet támogató tettek értéke, pedig tudnunk kéne, hogy ezek – a pandémiás időszaktól függetlenül is – rendkívül fontos dolgok. Felelősek vagyunk egymásért, észre kell vennünk a bajbajutottakat és ott segíteni rajtuk, ahol tudunk. Pásztor István Balázs váltókezelő kollégánk éppen így tesz.

Hegyi Zsolt

MÁVMunkatársainkGyermekvasút Munkatársaink

„A lényeg az együttműködésben rejlik”

A Gyermekvasút a játék és a munka világának olyan tökéletes arányú elegyét kínálja a kispajtásoknak, amelyben játszva alakul ki felelősségérzetük. A Gyermekvasút pedagógiai hasznáról, a vasútszakmai tudás megalapozásáról, Hegyi Zsoltot kérdeztük.

Gyermekvasutasok

MÁVGyermekvasútMunkatársaink Munkatársaink

Gyermekvasutasok

Életünk egyik legszebb periódusa a gyermekkor. Ezt az időszakot a szabadság és a kalandok jellemzik, ekkori kapcsolataink és élményeink pedig meghatározzák, hogy milyen ember válik belőlünk. Így vannak ezzel a gyermekvasutasok is, akik óriási lelkesedéssel érkeznek meg Hűvösvölgy állomásra.

kerekasztal

MÁVvolánfúzió Hírek

Életbe lépett az egyik legtöbb fejlesztést kínáló vasúti- és buszmenetrend

A decemberi menetrendváltásról beszélget Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója és Dr. Pafféri Zoltán a VOLÁNBUSZ elnök-vezérigazgatója. A videóban többek közt érintik a vasúti- és buszmenetrendek összehangolását, a járműpark fejlesztését és a jövőbeli tarifaközösség témáját is.

vezigh

személyi változásMÁV Hírek

Bádonfainé Szikszay Erzsébet a MÁV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese

2020. október 15-től Bádonfainé Szikszay Erzsébet került felkérésre a MÁV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozíciójának betöltésére, aki a Volánbusz Zrt.-től érkezik a Társasághoz. A MÁV Zrt. gazdasági területét jól ismeri, hiszen 2011 és 2013 között a vállalat pénzügyi igazgatója volt, 2013-tól 2018-ig pedig a gazdasági vezérigazgató-helyettesi szervezetet irányította.

fenntarthatosagi

fenntarthatóságitémahétMÁVkörnyezetvédelem Zöld

A MÁV online tanórát tartott a Fenntarthatósági Témahéten

A vállalat az országos kezdeményezés kiemelt támogatójaként járul hozzá az iskoláskorú gyermekek környezettudatos neveléséhez. S bár az önkéntes órák és az üzemlátogatások idén elmaradtak, egy izgalmas online órával a vasúttársaság is hozzájárult a legkisebbek szemléletformálásához.