SzolnokalmáriumkiállításMÁV Munkatársaink

Vasútért és az utasokért
2021.09.14 15:16

A szolnoki vasúti almárium megálmodója 22 éves pályafutást tudhat a háta mögött, amelynek során váltókezelőből a Budapesti területi forgalmi osztály osztályvezetője lett. Kondor Balázs értékteremtő munkája elismeréseként az idei évben Tiszavirág Turisztikai Díjat vehetett át Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától.

menetrendben

MÁVvolán Hírek

MÁV-Volánbusz integráció

Az állami tulajdonú közlekedési szolgáltató társaságok összehangolt, egységes közlekedésszakmai működtetésének és közös stratégiai irányításának hosszú távú erősítése érdekében a VOLÁNBUSZ Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt.

MÁV és Volánbusz fúzió beszélgetés

MÁVVolánbusz Hírek

MÁV és Volánbusz fúzió

Első kézből adott részletes tájékoztatást a vasúti és buszos holding létrejöttének gyakorlati előnyeiről Dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató, és Dr. Kormányos László, szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettes. Rákérdeztünk azokra a legfontosabb rövid- és hosszú távú változásokra, amelyek a vasutasokat és az utasokat a mindennapokban érinthetik – többek között – az összehangolásra váró menetrendek, a tarifaközösség és a havária helyzetek kezelésének érintettségében.

Fenntartható fejlődési célok

MÁVfenntarthatóság Zöld

Fenntarthatóság nem képzelhető el a környezet védelme nélkül

A vasúti közlekedés az uniós klímavédelmi stratégiában is kiemelt szerepet kapott, ezért fontosnak tartjuk, hogy az olvasókat is megismertessük vasúttársaságunk zöld céljaival és törekvéseivel.

jgy

MunkatársunkoktatószakoktatóMÁVnyugdíjas Munkatársaink

„Amíg a tanítványok szeretetét érzem, addig a pályán maradok”

Ötven éve vasutas vagy ötven éve tanár? Mint kiderült, Józsa Gyula életében a kettő elválaszthatatlan egymástól. Az elmúlt öt évtized kihívásairól, sikereiről és buktatóiról Benke Máté kérdezte nyugalmazott kollégánkat.

ecc

ECCMÁVA vasút európai éve Hírek

A vasút európai éve: Elindult a Connecting Europe Express

A vasút 2021-es európai évének alkalmából üzembe állított „Connecting Europe Express” nevű különleges járat ma délután elindult a lisszaboni állomásról.

utkozespont

MÁVközlekedésbiztonságvasúti átjáró Hírek

Sikeresen zárult a MÁV közlekedésbiztonsági kampánya, az Ütközéspont

Közel kétmillió embert ért el a MÁV egy hónapos közlekedésbiztonsági kampánya, az Ütközéspont. Az edukációs kezdeményezés egyik kiemelt célcsoportja a már önállóan közlekedő tizenévesek és fiatal felnőttek. Az interaktív online játék segítségével több mint tizenötezer érdeklődő ismerkedett a biztonságos közlekedés alapszabályaival.

tekercs

digitalizációtervrajzMÁV Hírek

176.000 tervrajz vált digitálisan is elérhetővé

Lezárult a MÁV SZK Menedzsment Támogató és Ügyviteli Szolgáltatások Üzletágának három éves projektje, amelynek eredményeként 176.000 tervrajz, valamint szöveges tervdokumentáció vált digitálisan hozzáférhetővé

Kertekalja

MÁVfejlesztésfelújításVecsés100a Hírek

Befejezték a Vecsés–Üllő vasúti pályaszakasz felújítását

Áprilisban kezdődött a ceglédi 100a vonal Vecsés–Üllő–Monor szakaszának felújítása. A munkálatok első ütemében Vecsés és Üllő között felváltva dolgoztak a két vágányon.