Volánbusz Hírek

Szolnok helyi autóbusz-bérletei a MÁV applikációban
2021.04.01 09:19

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően április 1-jétől már a szolnoki helyi autóbusz-bérleteket és napijegyeket is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a MÁV-START pénztáraiban.

A sajtótájékoztató

Volánbusz Hírek

Közös céget alapított a Mobiliti és a Volánbusz

Az MVM zöld közlekedés meghonosításáért felelős társasága, az MVM Mobiliti Kft. közös céget alapított a MÁV-csoporthoz tartozó Volánbusz Zrt.-vel az autóbusz-állomány környezetbarát fejlesztése érdekében, amely Mobiliti Volánbusz Kft. néven végzi tevékenységét.

Zöld busz

Volánbusz Hírek

Székesfehérvár a Zöld Busz mintaprojekt következő állomása

A Volánbusz a Zöld Busz Program mintaprojektje keretében 2021. február 1-jétől egy hónapon keresztül egy Ikarus-CRRC CityPioneer típusú elektromos autóbuszt tesztel Székesfehérváron.

Vonat és busz

Volánbusz Hírek

Kedvezőbben csatlakozó autóbuszjáratok Nagykanizsán

Február 1-jétől kedvezőbben csatlakozó autóbuszjáratok biztosítják Nagykanizsán a vasútállomás elérését. A MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányításának köszönhetően a decemberi menetrendváltás után a helyi közlekedésben folytatódik a vasúti és autóbuszos menetrendek összehangolása.

Helló Dorog!

Volánbusz Hírek

Új Volánbusz-megállóhelyek Dorogon

Új, hatállásos autóbusz-megállóhely biztosítja a felújított dorogi vasútállomáson január 16-tól a vasúti- és autóbuszjáratok közötti gyors és gördülékeny átszállási, csatlakozási lehetőségeket.

Buszok

Volánbusz Hírek

Félezer új autóbuszt vásárolna a Volánbusz

Két új közbeszerzési eljárást írt ki a Volánbusz járműflottáját biztosító Volán Buszpark Kft., összesen 503 új autóbusz beszerzésére. A közbeszerzési eljárások eredményessége esetén 2022-től szóló, illetve hosszú szóló, helyközi járművek szolgálhatják az utasok kényelmét.

Megegyezés

Volánbusz Hírek

Újabb lépés az egységesítés útján

A vasúti és közúti személyszállítási ágazat két legnagyobb vállalatának egységes stratégiai irányítására vonatkozó kormányzati szándék meg

Vonatozás

Volánbusz Hírek

Változik a Dél-Buda Zónabérlet

Január 1-jétől már a Budapest–Győr vonal Budapest-Kelenföld és Törökbálint közötti szakaszán közlekedő vonatokon is lehet utazni a Dél-Buda Zónabérlettel.

dr. Pafféri Zoltán

Volánbusz Hírek

204 új autóbusz

Összesen 204 darab új autóbusz megrendeléséről szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. A beszerzésnek köszönhetően 2021-ben 204 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú jármű kezdi meg szolgálatát a közlekedési vállalat kötelékében. A Volánbusz kiemelt célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények legmagasabb szintű kiszolgálása és a szolgáltatási színvonal emelése.