kiállítás Jeles napok

A Szentkúti Vasúttörténeti Emlékhely kialakítása
2021.11.29 09:43

A Magyar Államvasutak 1880. évi szabványterve alapján épült II. osztályú felvételi épülete a 140. számú vasútvonal egyik ékköve. Petőfiszállás vasútállomásának korábbi elnevezései: Szentkút, Pálosszentkút.

Planet Budapest

kiállítás Zöld

MÁV-Volán-csoport stand a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expón

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös, fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye. Az Expón több mint 150 szakmai kiállító vesz részt, köztük a MÁV-Volán-csoport is.

KB_1

SzolnokalmáriumkiállításMÁV Munkatársaink

Vasútért és az utasokért

A szolnoki vasúti almárium megálmodója 22 éves pályafutást tudhat a háta mögött, amelynek során váltókezelőből a Budapesti területi forgalmi osztály osztályvezetője lett. Kondor Balázs értékteremtő munkája elismeréseként az idei évben Tiszavirág Turisztikai Díjat vehetett át Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától.

Avatás

kiállítás Ajánló

Korhű vasúti kiállítás nyílt Gödön

A magyar vasút 175. évfordulója alkalmából a gödi József Attila Művelődési Ház a MÁV együttműködésével az indulás időszakát és a királyi váró hangulatát idéző korhű kiállítást alakított ki Göd vasútállomás épületében.

Mártély

kiállítás Ajánló

Kiállítás nyílt Mártély vasútállomáson

Július 10-én a magyar vasút 175 éves évfordulója tiszteletére meg is nyitották az első ideiglenes kiállítást az állomáson.

Orosháza állomás

kiállítás Hírek

Orosházán az Országos Vasutas Fotókiállítás

A Vasúttörténeti Alapítvány egyik hagyományos rendezvénye az Országos Vasutas Fotókiállítás, mely minden évben új képekkel járja be az országot.  Február 1-jétől 15-ig Orosháza állomáson tekinthetők meg a fotók.

megnyito

művészkiállítás Munkatársaink

„Láss, tapasztalj, formálj véleményt”

Nagy öröm, ha a kollégáink nem csak a vasúton belül, de azon kívül is megtalálják önmagukat. Még nagyobb öröm, ha itt, a vasút berkein belül köttetnek olyan barátságok, amelyben egymást segítik, inspirálják a felek. Így jött létre két kollégánk közös, „Táj és természet” nevet viselő fotókiállítása is. Talabér Angelikával és Raáb Zoltánnal Benke Máté beszélgetett.

bugac

Bugackiállítás Események

Képes beszámoló a bugaci vasutas rendezvényről

A 100-nál is több érdeklődő az ország szinte minden szegletéből érkezett. 

galambos-bugac

kiállításkönyvbemutató Események

Augusztus 8-án lesz a Galambos-Bugac közötti kisvasútról szóló könyv bemutatója

A hiánypótló könyv első része a Galambos-Bugac közötti kisvasútépítés gazdasági és társadalmi körülményeinek ismertetésével kezdődik.