LEGO-kiállítás volt a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban

kiállítás Jeles napok

2023.03.09 09:56
szerző: VOKE Nagykanizsa

Közel egymillió alkatrészből épült fel az a látványos Lego-kiállítás, amit az elmúlt hétvégén tekinthettek meg az érdeklődők a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. A látványos tárlat két magángyűjtő, a kiskunhalasi Falusi Zoltán és a szekszárdi Felkl János tulajdonát képezi.

Az érdeklődők különböző filmjeleneteket és épületek méretarányos másolatait, Csillagok háborújából egy-egy jelenetet, versenypályát és a világ egyik legnagyobb repülőterét is megtekinthették. A kiállítás különlegessége, hogy nem komplett készleteket láthattak a látogatók, hanem több évtized gyűjteményét építették össze Falusi Zoltánék a megfelelő összhatás érdekében. A szervezők szerint ezzel próbálják meg sugallni a legendás dán építőkocka legfontosabb értékét, vagyis, hogy bármit meg lehet alkotni a kreativitással.  

Minden generáció megtalálhatta a neki tetsző maketteket, járműveket. A szülők, nagyszülők közül sokan úgy érezték, hogy a gyerekkorukat idézték vissza a látottak. A legfiatalabbak az építmények megtekintése mellett alkothattak, és irányíthatták a hullámvasutak, vonatok modelljeit. A kiállítást nagy érdeklődés övezte, körülbelül 1000 fő látogatott el a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házba.

Az esemény az alábbi videón megtekinthető: 

https://vimeo.com/804610526