Nemzetközi Hírek

100. Világi Közgyűlését tartotta a Nemzetközi Vasútegylet
2022.06.30 07:54

A világ vasúti vezetői június 27-29 között gyűltek össze Párizsban és a világhálón a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) nyári magas szintű üléseire. A  fennállásának centenáriumát idén ünneplő Nemzetközi Vasútegylet (UIC) szám szerint 100. Világi Közgyűlését tartotta meg.

Online megbeszélés

Nemzetközi Hírek

Online egyeztetett a MÁV és az „Ukrzaliznyicja” Ukrán Vasutak

Június 23-án a MÁV és az Ukrán Vasutak (Ukrzaliznyicja, UZ) képviselői videokonferencia formájában tartottak egyeztetést. A találkozó apropóját az adta, hogy a felek megoldást találjanak a háborús helyzet következtében kialakult gabonaszállítási válságra.

talalkozo

Nemzetközi Hírek

Magyar-Szerb Vasúti Állandó Munkacsoporti ülés Belgrádban

A Magyar-Szerb Vasúti Állandó Munkacsoport (VÁMCS) ülését a szerb vasúti pályahálózat-üzemeltető társaság, az IŽS meghívására, a pandémiás helyzet miatt három év kihagyás után, május 13-án rendezték meg.

Illusztráció

Nemzetközi Hírek

A MÁV – SŽ Vasúti Állandó Munkacsoport soron következő ülését tartotta meg

A MÁV szervezésében harmadik alkalommal ülésezett a MÁV – SŽ Vasúti Állandó Munkacsoport.

Az ülés

Nemzetközi Hírek

Lisszabonban ülésezett a Nemzetközi Vasútegylet Európai Vezető Bizottsága

A Nemzetközi Vasútegylet (UIC) európai regionális elnöke, Francisco Cardoso dos Reis meghívására 2022. április 1-jén Lisszabonban került sor az Európai Vezető Bizottságának (EMC) idei első értekezletére.

Illusztráció

Nemzetközi Hírek

HŽI-MÁV egyeztetés a Gyékényes-Koprivnica átmenetről

2022. február 21-én magas rangú, videókonferenciás egyeztetésre került sor a HŽ Infrastruktura d.o.o. horvát pályahálózat-működtető és a MÁV Zrt. vezetősége között. A horvát partner küldöttségét Ivan Kršić, a HŽI igazgatótanácsának elnöke, a magyar delegációt Virág István pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes vezette.

Dr. Homolya beszél

Nemzetközi Hírek

Szándéknyilatkozat az európai vasutak fejlesztésére

Február 21-én, Párizsban több mint 700 fő részvételével, vasúti csúcstalálkozón mutatták be az európai vasúttársaságok vezérigazgatói által aláírt szándéknyilatkozatot, amelyben elkötelezettségüket fejezik ki az európai vasutak fejlesztése mellett.

A díjátadó

Nemzetközi Hírek

Homolya Róbert szerepelt az Európai Vasúti Díj átadóján

Február 8-án online formában rendezték meg az Európai Vasúti Díj átadóját, amelyen az Európát összekötő expresszben résztvevő partnerek kiváló teljesítményükért oklevélben részesültek.

evig

NemzetköziuickonferenciaEMC Hírek

Homolya Róbert az UIC Európai Vezető Bizottságában

A Nemzetközi Vasútegylet (UIC) 2021. december 7-én megrendezett 33. Európai Regionális Közgyűlése dr. Homolya Róbertet választotta meg a szervezet Európai Vezető Bizottság (EMC) közép-kelet európai képviseleti tagjának.