Szolnok Fejlesztések

Teljesen megújult a MÁV VAGON Szolnok Területi Központ Kőrösi úti szociális épülete
2022.03.03 12:34

A közel 1 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően a négyszintes létesítmény teljesen átalakult, új öltözőket, fürdőt és mosdókat építettek, amit a napokban újra birtokba vehetnek a MÁV VAGON itt dolgozó munkavállalói.

KB_1

SzolnokalmáriumkiállításMÁV Munkatársaink

Vasútért és az utasokért

A szolnoki vasúti almárium megálmodója 22 éves pályafutást tudhat a háta mögött, amelynek során váltókezelőből a Budapesti területi forgalmi osztály osztályvezetője lett. Kondor Balázs értékteremtő munkája elismeréseként az idei évben Tiszavirág Turisztikai Díjat vehetett át Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától.

A gőzmozdony

Szolnok Jeles napok

Gőzvontatású nosztalgiavonat Szolnokon

A Pest-Szolnok vasútvonalon 1847. szeptember 1-jén indult el az első szerelvény. A MÁV-Volán-csoport és Szolnok városa 2017 óta gőzvontatású nosztalgiavonat közlekedtetésével ünnepli a város fejlődéstörténetének ezen meghatározó eseményét.

Avatás

Szolnok Ajánló

Nyílt nap és szoboravatás a szolnoki Járműjavítóban

Az idén 165 éves MÁV-START Szolnoki Járműjavítási telephelye 2021. szeptember 4-én, szombaton 10:00 órától 16:00 óráig ismét megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, hogy bepillantást engedjen a vasút kulisszatitkaiba.

A csarnok

Szolnok Hírek

Elkészült a KISS karbantartó csarnok Szolnokon

A vasúttársaság 1,17 milliárd forint saját forrásból 8000 m2-es csarnokot alakított át a KISS motorvonatok karbantartásának elvégzésére a szolnoki Járműjavító területén.

Kerékgyártó József és Bozsó Róbert

Szolnok Hírek

Felületelőkészítő- és fényező csarnok épül Szolnokon

A MÁV-START Zrt. Szolnok Járműjavítójában megkezdődhet az új, háromállású felületelőkészítő- és fényező csarnok kivitelezése. A beruházás értéke nettó 815 millió forint. A közel ezer négyzetméteres csarnok várhatóan 2022 első negyedévében készül el. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban készülhetnek majd az új IC+ kocsik is.

Fortepan

TörténelemSzolnok Anno

Az Alföld nagy rendezője

A Szolnoki vasútállomás története

Varga László

Állomási gondnokSzolnok Munkatársaink

Állomási gondnok – rendezett állomások

Az utazóközönség jogos, és alapvető igénye a tiszta, rendezett állomás, amely nem csak az utasoknak, de nekünk, dolgozóknak is érdekünk.