Szolnok Jeles napok

Hatvan–Szolnok vasútvonal létrejöttének 150. évfordulóját ünnepeltük
2023.03.16 14:50

Hatvanban, Jászberényben és Szolnokon különvonattal, koszorúzással és rendezvényekkel ünnepeltük meg a Hatvan–Szolnok vasútvonal megépülésének kerek évfordulóját.

tjf

SzolnokHatvanJászberényvasútvonal Hírvonal

150 éves a Hatvan–Szolnok vasútvonal

Különvonat és színes programok várják az érdeklődőket

Ünnep az állomáson

Szolnok Jeles napok

Szolnok vasútállomáson is megünnepelték a város napját

175 évvel ezelőtt, 1847. szeptember 1-én gördült végig az első vonat a Pest - Szolnok vasútvonalon. Szolnokon – a település gazdasági életének fellendülését eredményező esemény előtt tisztelegve – a város napja ehhez a dátumhoz igazodik immáron 22 éve. 

Szolnok napja

Szolnok Ajánló

Szolnok Napja: a Vasútállomási Ünnepség programjai

Szeptember 3-án, szombaton ismét Szolnok városának napját tartják.

A szociális épület

Szolnok Hírvonal

Teljesen megújult a MÁV VAGON Szolnok Területi Központ Kőrösi úti szociális épülete

A közel 1 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően a négyszintes létesítmény teljesen átalakult, új öltözőket, fürdőt és mosdókat építettek, amit a napokban újra birtokba vehetnek a MÁV VAGON itt dolgozó munkavállalói.

KB_1

SzolnokalmáriumkiállításMÁV Munkatársaink

Vasútért és az utasokért

A szolnoki vasúti almárium megálmodója 22 éves pályafutást tudhat a háta mögött, amelynek során váltókezelőből a Budapesti területi forgalmi osztály osztályvezetője lett. Kondor Balázs értékteremtő munkája elismeréseként az idei évben Tiszavirág Turisztikai Díjat vehetett át Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától.

A gőzmozdony

Szolnok Jeles napok

Gőzvontatású nosztalgiavonat Szolnokon

A Pest-Szolnok vasútvonalon 1847. szeptember 1-jén indult el az első szerelvény. A MÁV-Volán-csoport és Szolnok városa 2017 óta gőzvontatású nosztalgiavonat közlekedtetésével ünnepli a város fejlődéstörténetének ezen meghatározó eseményét.

Avatás

Szolnok Ajánló

Nyílt nap és szoboravatás a szolnoki Járműjavítóban

Az idén 165 éves MÁV-START Szolnoki Járműjavítási telephelye 2021. szeptember 4-én, szombaton 10:00 órától 16:00 óráig ismét megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, hogy bepillantást engedjen a vasút kulisszatitkaiba.

A csarnok

Szolnok Hírvonal

Elkészült a KISS karbantartó csarnok Szolnokon

A vasúttársaság 1,17 milliárd forint saját forrásból 8000 m2-es csarnokot alakított át a KISS motorvonatok karbantartásának elvégzésére a szolnoki Járműjavító területén.