kultúra Ajánló

A MÁV Szimfonikus Zenekar és Cyprien Katsaris
2022.11.17 13:24

A MÁV Szimfonikus Zenekar vendége Cyprien Katsaris francia-ciprusi zongoraművész, igazi világnagyság, aki 36 évvel ezelőtt játszott először a Zeneakadémián, és mindig nagy örömmel jön Magyarországra.

Koncert

kultúra Ajánló

MÁV Szimfonikus koncertek a Zene Világnapján

Budapesten ősbemutatóval, Bölcskén pedig kamarazenei koncerttel köszönti a Zene Világnapját a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Művészetek Völgye logó

kultúra Ajánló

Vonattal a Művészetek Völgyébe és a Campus Fesztiválra

Július 22. és 31. között rendezik a Művészetek Völgyét, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját Kapolcson és a környező településeken. Érdemes közösségi közlekedéssel ellátogatni az eseményre.

A zenekar

kultúra Hírvonal

Sikerek a VIII. Sárvári nemzetközi fúvószenekari versenyen

A békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar „C” felső kategóriában I. díjban részesült a VIII. Sárvári nemzetközi fúvószenekari versenyen. A kötelező mű legjobb előadásáért járó különdíjat is a békéscsabai együttes vehette át a szakmai zsűritől.

Illusztráció

kultúra Ajánló

75 éves a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar

Magyarország egyik legkiemelkedőbb amatőr fúvószenekarának 75. éves jubileumi koncertjén klasszikusok, valamint mai népszerű dallamok szólalnak meg fúvószenei átiratban. A hangversenyre a MÁV-Volán-csoport dolgozóit is szeretettel várják!

A nyertes kép

kultúra Munkatársaink

Meglátni azt, amit más nem

Nem túlzás azt állítani, hogy a Volánbusz munkatársa, Tompa Attila autóbusz-vezető világhírre tett szert egyik fotójával, amelyet egy mobilkészülék-gyártó cég fotópályázatára küldött be.

Takács-Nagy Gábor

kultúra Ajánló

Pinchas Zukerman hangversenye a Zeneakadémián

Pinchas Zukerman öt évtizedes sikeres karrierjével napjaink egyik legkeresettebb és legsokoldalúbb zenésze - hegedű- és brácsa szólista, karmester és kamarazenész. Virtuóz játékának líraiságáért, a hangzás egyedülálló szépségéért és kifogástalan zeneiségéért, amely több mint 100 albumon hallható, két Grammy-díjat és 21 jelölést kapott.

Illusztráció

kultúra Ajánló

A Dunakeszi VOKE márciusi programjai

A Dunakeszi VOKE József Attila Művelődési központ tavasz elején is izgalmas és változatos programokkal várja az érdeklődőket.

A zenekar

kultúra Ajánló

Január 13-án a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertet ad a Zeneakadémián

19:00 órai kezdettel Rachmaninov és Bartók zeneművei csendülnek fel Farkas Róbert vezényletével. Közreműködik: Sergei Babayan (zongora).