Balaton Hírvonal

Közel hárommillió balatoni utasunk volt a teljes szezonban
2022.09.20 12:07

Az utószezonban is nagyon sokan, 230 ezernél többen utaztak vonattal a Balatonhoz, vagy onnan, illetve a tóparti állomások között.

Balatonfüred állomás

Balaton Hírvonal

Rekordszámú utas vonatozott a Balatonhoz

Sikeresen ért véget a balatoni főszezon. A tavalyi, egész szezon alatt elért évtizedes rekordnál is többen választották a MÁV-START járatait a magyar tengerhez utazáshoz.

Illusztráció

Balaton Ajánló

Kora ősszel is érdemes vonattal utazni a Balatonhoz

A nyári szezonnak ugyan vége, azonban továbbra is számos lehetőséget nyújtunk sűrű vonatközlekedéssel azoknak, akik a szeptember 11-éig tartó utószezonban utaznának a Balatonhoz.

Balaton KISS

Balaton Ajánló

Kedvezményes és korlátlan utazás a STRAND Fesztivál idején

Az augusztus 20-ai hétvégén már hagyományosan Zamárdi ad otthont a STRAND Fesztiválnak, amit idén augusztus 18-21. között tartanak. A MÁV-Volán-csoport szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően a STRAND Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti MÁV-START és Volánbusz járatokon.

Retró szerelvény

Balaton Ajánló

Augusztus 13-án és 14-én ismét balatoni retró hétvége

Igazi vasutas program várja az augusztus 13-án és 14-én Balatonra érkezőket: újra utazhatnak nosztalgikus szerelvényekkel.

Balatonfüred IC+ kocsi

Balaton Hírvonal

Beváltak a menetrendi fejlesztések a Balatonnál

Javában tart a főszezon a magyar tengernél, sokan keresik fel a tavat – méghozzá egyre többen a közösségi közlekedést választják utazásukhoz.

Balaton

Balaton Hírvonal

Dupla emeletes vonat jár a Balaton déli partjára

A Nagymarostól Fonyódig közlekedő Jégmadár expressz mostantól minden hétvégén dupla szerelvénnyel közlekedik. Utasforgalomban eddig ilyen összeállítású KISS szerelvény még nem járt.

Balaton

Balaton Hírvonal

Új észak-balatoni menetrend lép életbe szeptember 13-án

A Székesfehérvár-Balatonfüred vonalszakasz villamosításának elkészültével új menetrendi struktúrát alakított ki a MÁV-START a Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca vasútvonalon.

Illusztráció

Balaton Hírvonal

Kora ősszel is várja a vonattal utazókat a Balaton

Várhatóan a kora őszi időszakban is sokan utaznak majd a legnagyobb hazai tóhoz a korábbi évek utasforgalmi tapasztalatai alapján.