Balaton Hírek

Már nem kell pótlóbusszal utazni az észak-balatoni vonalon
2021.05.31 08:58

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon utazóknak május 31-től már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk, hétfőtől újraindul a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonfüred között. Ismét közvetlen vonatok közlekednek Budapesttől Tapolcáig.

Balaton

Balaton Ajánló

Retró InterCity-vel a Balatonra a pünkösdi hosszú hétvégén!

Május 22-étől 24-éig, szombattól pünkösdhétfőig, a 80-as évek hangulatát bemutató retró InterCity-szerelvénnyel is lehet utazni Budapest és Keszthely között.

A Balaton

Balaton Fejlesztések

Tovább bővül a balatoni napijegyek köre

A MÁV-Volán-csoport újabb szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően újabb jegytípusok közül választhatnak a Balaton környékére látogatók.

Balatoni sínpár

Balaton Fejlesztések

Megkezdődtek a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatai

Több helyszínen is megkezdődtek a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatai; átjárók, zajárnyékoló falak, parkolók épülnek.

Balaton

Balaton Hírek

Vasúttal is körbejárható lesz a Balaton

A Balaton-régió közlekedésfejlesztési stratégiájában a régión belüli közlekedési problémák megoldására kell koncentrálni. A fő cél a Balaton vasúti körbejárhatóságának biztosítása - hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács online konferenciáján.  

Biciklisek

Balaton Hírek

Nagy sikerrel zárult a balatoni szezon

A nyár és az utószezon alatt több mint 1,7 millióan utaztak vonattal a magyar tengerhez. Rekordot döntött a kerékpárosok száma, közel 88 ezren vették igénybe a szolgáltatást. Az idén bevezetett Balaton 24 és Balaton 72 tó körüli utazást biztosító jegytípusnak mintegy 16,8 ezer utas szavazott bizalmat.

balaton

menetrendBalaton Hírek

Utószezoni vasúti menetrend szeptember közepéig a Balatonra

Augusztus 31-től szeptember 13-ig utószezoni menetrenddel segíti elő a kikapcsolódást a MÁV-START.

forgalom

BalatonMÁV-START Hírek

Egyértelmű siker a balatoni hétvégén

A bevezetett új szolgáltatásoknak és a strandolásra alkalmas időjárásnak is köszönhetően, az elmúlt hétvégén – 2020-ban először – többen utaztak a MÁV-START-tal a Balaton

retro3

retroBalaton Hírek

Nagy sikerrel zajlott a MÁV Retró hétvégéje

A múlt hétvége a vasút barátai számára sok örömteli pillanatot szerzett, nagy sikere volt a MÁV Retró hétvégéjének és a megújult Utasellátónak is.