operettszínház Ajánló

Márciusi online előadások az Operettszínházban
2021.03.02 14:36

Színes programokkal üdvözli a tavaszt az Operett online! Régi nagy kedvencek és nemrég bemutatott előadások is megtekinthetőek lesznek.

Kotta

MÁV Szimfonikus Zenekar Ajánló

Február 25-én online koncertet ad a MÁV Szimfonikus Zenekar

Csütörtökön 19 órakor Wagner, Mozart és Schubert remekművei csendülnek fel a Zeneakadémiában. A koncertet a közönség ingyenesen, élőben hallgathatja a zenekar Youtube-csatornáján.

Pályázat

Ajánló

175 éves a magyar vasút grafikai pályázat

A MÁV Rail Tours 175 éves a magyar vasút! címmel pályázatot hirdet vasúti kocsi grafika elkészítésére. A művek témájának egyetlen megkötése, hogy a pályázók a magyar vasút 175 éves történetéből, mindennapjaiból ragadjanak ki egy vagy több jelenetet, részletet, témát, tetszés szerint.

Maxim Vengerov

MÁV Szimfonikus Zenekar Ajánló

Online koncertet ad a MÁV Szimfonikus Zenekar és Vengerov

Február 18-án csütörtökön 19:30-kor ismét ingyenesen hallgatható a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje, melyet ezúttal a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében adnak elő. A vendégelőadó Maxim Vengerov hegedűművész, akit sokan korunk legjobb vonós hangszeres művészének tartanak. A vendégkarmester pedig Takács-Nagy Gábor.

Csárdáskirálynő (fotó: Gordon Eszter)

operettszínház Ajánló

Operett online februárban is - új produkciókkal!

A közönség a legsikeresebb előadásokkal, sztárszereposztással és meglepetéskoncerttel találkozhat februárban is az Operettszínház virtuális színpadán.

Muzsika

MÁV Szimfonikus Zenekar Ajánló

Online koncertet ad a MÁV Szimfonikusok

2021. február 3-án, este 7 órai kezdettel ismét ingyenes online koncertet ad a MÁV Szimfonikusok Zenekar.

A csapat

szabadidő Ajánló

A Vasutas Sport Club 2021. évi rendezvénynaptára

Mint minden év elején, idén is megjelent a MÁV VSC honlapján a természetjárók éves rendezvénynaptára. A szakosztály tervezett túráin szeretettel várja az érdeklődő, jó levegőn mozogni, sportolni, esetleg csak jó társaságra vágyó MÁV-os munkatársakat és családtagjaikat.

A zenekar

MÁV Szimfonikus Zenekar Ajánló

Online koncertet ad a MÁV Szimfonikusok

Január 21-én, a magyar kultúra napjának előestéjén a legnagyobb magyar zeneszerzők műveit játssza a MÁV Szimfonikus Zenekar. Kodály, Liszt és Bartók kompozícióit online hallgathatja a közönség.

A kötet

Ajánló

Fenyő Gábor Hangversenykalauza

A napokban jelenik meg a zenei könyvpiacon egy valódi hiánypótló kötet, Fenyő Gábor Hangversenykalauza, mely a klasszikus zene kedvelőinek „kötelező olvasmány”. A közérthető és szórakoztató módon, de megalapozott szakmaisággal megírt két kötetes mű a MÁV Szimfonikusok 1990 és 2020 közötti hangversenyein előadott, nagy zenekari darabok ismertetését tartalmazza.