Balaton Ajánló

Kedvezményes és korlátlan utazás a STRAND Fesztivál idején
2022.08.15 10:29

Az augusztus 20-ai hétvégén már hagyományosan Zamárdi ad otthont a STRAND Fesztiválnak, amit idén augusztus 18-21. között tartanak. A MÁV-Volán-csoport szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően a STRAND Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti MÁV-START és Volánbusz járatokon.

Retró szerelvény

Balaton Ajánló

Augusztus 13-án és 14-én ismét balatoni retró hétvége

Igazi vasutas program várja az augusztus 13-án és 14-én Balatonra érkezőket: újra utazhatnak nosztalgikus szerelvényekkel.

Illusztráció

Kajla Ajánló

Vigyük magunkkal a Kajla útlevelet augusztusban is!

Alig néhány hét maradt hátra a nyári szünetből. Használjuk ki hát, vegyük nyakunkba az országot a gyerekekkel, és semmiképp se hagyjuk otthon a Kajla útlevelet, hiszen számos kedvezményben részesülhetnek a legkisebbek a magyar tájakon.

Kecskeméti kisvasúti nap

hajtányozás Ajánló

Közeleg a Kecskeméti Kisvasúti Nap

Ismét kisvasúti napot rendeznek Bugac állomáson, augusztus 13-án 10-19 óráig. A Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány kezdeményezésére 1995-től rendezik meg a Kisvasutak napjai programsorozatot, melynek célja páratlan közlekedéstörténeti emlékeink megmentése, bemutatása és népszerűsítése.

Illusztráció

Pályázat Ajánló

„A vasút trendi projekt” néven videópályázat indul

Az Ifjúság Európai Éve alkalmából, a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) „A vasút trendi projekt” („The cool rail project”) elnevezésű nemzetközi videópályázatot hirdetett meg 15 és 29 év közötti fiatalok részére.

A Hungaroringen

hungaroring Ajánló

Utazzunk közösségi közlekedéssel a Formula–1 Magyar Nagydíjra!

A mogyoródi Hungaroring versenypályán július 29. és 31. között rendezik meg a Formula–1 Magyar Nagydíjat. A helyszínre tartva igénybe vehetjük a BKK, a HÉV és a Volánbusz járatait is, megspórolva magunknak a benzinpénzt, a dugóban töltött idegeskedést és a parkolóhely miatti aggodalmaskodást.

Illusztráció

Pályázat Ajánló

Közlekedési Innovációs Díj pályázati felhívás

Megjelent a Közlekedési Innovációs Díj pályázati felhívása, amit idén a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) az Okos Válaszok Alapítvánnyal (OVA) közösen írt ki.

Illusztráció

fotópályázat Ajánló

Meghirdették az Aline Bastin fotópályázatot

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a CER által indított Aline Bastin fotópályázatot, melynek célja a kreativitás ösztönzése, és a fenntartható, biztonságos európai vasút népszerűsítése, mely egy tisztább, intelligensebb és jobban összekapcsolt közlekedési rendszer szerves részét képezi.

Illusztráció

VOKE Ajánló

Programok a Dunakeszi VOKE szervezésében

Augusztusban is várja a látogatókat a VOKE József Attila Művelődési Központ Dunakeszin, az Állomás sétány 17-ben.