környezetvédelem Zöld

Száz darab új zöldautóbusz beszerzésére nyert el támogatást a Volánbusz
2021.08.02 10:27

A közlekedési vállalat idén tavasszal 100 elektromos autóbusz beszerzésére nyújtott be pályázatokat a Zöld Busz Programban.

Illusztráció

környezetvédelem Zöld

Vízfelhasználás takarékosan

Bolygónk édesvízkészletével takarékosan kell bánnunk, hiszen nem áll korlátlanul a rendelkezésünkre.

Ökoindustria

környezetvédelem Zöld

Online rendezik meg az Ökoindustriát

Az ÖKOINDUSTRIA 3 napos virtuális expóval és teljes értékű online konferenciával várja az érdeklődőket 2021. április 28-30. között. A MÁV, a MÁV-START és a Volánbusz is saját előadásokkal készült az eseményre.

A zöld FLIRT

környezetvédelem Zöld

A MÁV fenntarthatósági célkitűzései a Föld megóvása érdekében

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a kvázi klímasemlegesség elérése, ennek érdekében kidolgozta fenntarthatósági célkitűzéseit.

Illusztráció

környezetvédelem Zöld

Idén is Fenntarthatósági Témahét

A Fenntarthatósági Témahét idén április 19-23. között kerül megrendezésre, hazai és Kárpát-medencei iskolák részvételével.

Illusztráció

környezetvédelem Zöld

Élelmiszer-pazarlás

A termelői és a fogyasztói lánc minden szintjén keletkezik élelmiszerhulladék vagy ételhulladék. Mit tehetünk egyénileg a saját háztartásunkban a pazarlás ellen?

A felszerelés

környezetvédelem Hírek

Fecskebölcsőkkel gazdagodtak Dél-Dunántúl felvételi helyei

A magyarországi fecskék száma erősen csökken, ezért a Pécsi Területi Igazgatóság, a helyi közfoglalkoztatási iroda és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület összefogott, és mesterséges fecskebölcsőket szereltek fel számos dél-dunántúli vasútállomáson, hátha ez a gesztus meghozza a madarak kedvét a családalapításhoz.

Energia

környezetvédelem Zöld

Takarékoskodjunk az árammal!

Egyes számítások szerint a háztartásokban felhasznált energiának mintegy 20 százalékát elpazaroljuk. A megújuló energiák otthoni felhasználására, napelemek építtetésére, vagy a legmodernebb energiahatékony háztartási gépek vásárlására nincs mindenkinek lehetősége. De sok kicsi sokra megy, így egyénileg a saját háztartásunkban is sokat tehetünk az energiapazarlás ellen.

Zöld

környezetvédelem Hírek

Zöldülő Magyarország  

A kormány elkötelezett a klímaváltozás elleni hatékony fellépés mellett és kitűzött célja a környezet megóvása a következő generációnak is - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára egy közös videóüzenetben.