környezetvédelem Zöld

Vízfelhasználás takarékosan
2021.05.27 15:14

Bolygónk édesvízkészletével takarékosan kell bánnunk, hiszen nem áll korlátlanul a rendelkezésünkre.

Ökoindustria

környezetvédelem Zöld

Online rendezik meg az Ökoindustriát

Az ÖKOINDUSTRIA 3 napos virtuális expóval és teljes értékű online konferenciával várja az érdeklődőket 2021. április 28-30. között. A MÁV, a MÁV-START és a Volánbusz is saját előadásokkal készült az eseményre.

A zöld FLIRT

környezetvédelem Zöld

A MÁV fenntarthatósági célkitűzései a Föld megóvása érdekében

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a kvázi klímasemlegesség elérése, ennek érdekében kidolgozta fenntarthatósági célkitűzéseit.

Illusztráció

környezetvédelem Zöld

Idén is Fenntarthatósági Témahét

A Fenntarthatósági Témahét idén április 19-23. között kerül megrendezésre, hazai és Kárpát-medencei iskolák részvételével.

Illusztráció

környezetvédelem Zöld

Élelmiszer-pazarlás

A termelői és a fogyasztói lánc minden szintjén keletkezik élelmiszerhulladék vagy ételhulladék. Mit tehetünk egyénileg a saját háztartásunkban a pazarlás ellen?

A felszerelés

környezetvédelem Hírek

Fecskebölcsőkkel gazdagodtak Dél-Dunántúl felvételi helyei

A magyarországi fecskék száma erősen csökken, ezért a Pécsi Területi Igazgatóság, a helyi közfoglalkoztatási iroda és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület összefogott, és mesterséges fecskebölcsőket szereltek fel számos dél-dunántúli vasútállomáson, hátha ez a gesztus meghozza a madarak kedvét a családalapításhoz.

Energia

környezetvédelem Zöld

Takarékoskodjunk az árammal!

Egyes számítások szerint a háztartásokban felhasznált energiának mintegy 20 százalékát elpazaroljuk. A megújuló energiák otthoni felhasználására, napelemek építtetésére, vagy a legmodernebb energiahatékony háztartási gépek vásárlására nincs mindenkinek lehetősége. De sok kicsi sokra megy, így egyénileg a saját háztartásunkban is sokat tehetünk az energiapazarlás ellen.

Zöld

környezetvédelem Hírek

Zöldülő Magyarország  

A kormány elkötelezett a klímaváltozás elleni hatékony fellépés mellett és kitűzött célja a környezet megóvása a következő generációnak is - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára egy közös videóüzenetben.

A Traxx mozdony

környezetvédelem Hírek

Zöld úton járunk

A vasúttársaság a Vasút Európai Évéhez kapcsolódva indította el zöldkampányát, amelynek jelképe a "Zöld úton járunk" szlogennel felmatricázott TRAXX mozdony. A vonatjegyen mostantól mindenki leolvashatja, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátást takarított meg azáltal, hogy a vasutat választotta. A Volánbusz CNG és elektromos meghajtású autóbuszok beszerzésével és az üzemeltetésükhez szükséges infrastruktúra kialakításával járul hozzá a tisztább levegő és az élhetőbb környezet biztosításához.