Nagy népszerűségnek örvendett a „Közösen, zölden” országjáró kampány

edukáció Zöld

2022.11.03 08:55
szerző: MÁV KIG

Négy vasútállomás szolgált helyszínül a „Közösen, zölden” őszi kampánynak, közel 2000 látogatója volt az edukációs roadshow-nak. Több mint 10 iskola, körülbelül 1500 tanulója vett részt a rendezvényeken, hogy első kézből tanulhassanak a fenntarthatóság fontosságáról, a vasútbiztonságról és a közösségi közlekedés előnyeiről. Az iskolás diákok mellett több generáció is képviseltette magát, az óvodások szülőkkel, nagyszülőkkel érkeztek, hogy megnézhessék többek között a MÁV terepasztalát és felszállhassanak a Volánbusz új járműveire.

Idén októberben négy állomásos edukációs országjáró roadshow-t szerveztünk. A „Közösen, zölden” kampány keretében a MÁV Rail Tours tematikusan berendezett kocsija Debrecenben, Miskolcon, Celldömölkön és Pécsen fordult meg. Minden állomáson számos, a vasúttársaság és a Volánbusz által szervezett programon vehettek részt a látogatók.

Image
Busz

 

Az átalakított vagonban kapott helyet az a 1,5x3 méteres terepasztal, amit saját „zöld” erőből – a hozzákapcsolt kerékpár hajtásával gerjesztett árammal – lehetett működtetni. A biztonságos közlekedés is kiemelt szerepet kapott, az Ütközéspont interaktív online játék és a különböző vasútbiztonsági kvízjátékok a KRESZ szabályok betartásának fontosságára, illetve a vasútüzem veszélyeire hívták fel a figyelmet. A Volánbusz modern, új beszerzésű autóbuszaira is felszállhattak a látogatók, ahol szintén különböző aktivitások és játékok kaptak helyet. A közlekedési szakma iránt érdeklődők a MÁV-Volán-csoport karrier- és pályaorientációs ajánlatairól is tájékozódhattak.

Image
Terepasztal

 

Az eseményről videó is készült, amely itt tekinthető meg.