MÁV szakmai részvétel a Circular Hungary munkájában

környezetvédelem Zöld

2022.11.17 10:09
szerző: MÁV

Újabb szakmai részvétellel segíti a MÁV a magyarországi fenntartható átállást. Dr. Wégner Krisztina a MÁV Környezetvédelem, Energetika és Minőségirányítás szervezetének vezetője irányítja a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform (KGTP) jogi munkacsoportjának munkáját. A közel 30 főt számláló csoport kiemelt célja a körforgásos gazdaságra történő átállást támogató szabályozási környezet kialakításának elősegítése.

A 2022 márciusában létrehozott fórumban a tagok önkéntes munkával járulnak hozzá a körforgásos gazdaságban érdekelt piaci, akadémiai és szakmai, valamint az állami szereplők közötti együttműködés elmélyítéséhez, hiszen a Platform egyik nem titkolt célja, hogy Magyarországot a körforgásos technológiák éllovasává tegye.

A körforgásos gazdaságra való átálláshoz elengedhetetlen a rendszerszemléletű tervezés, az egyes szereplők tevékenységének összehangolása, ezért a munka része minél több érdekelt fél megszólítása, közös álláspontok és szakmai tervek kialakítása valamint projektek generálása, annak érdekében, hogy a körforgásos szemlélet a gyakorlatban is elterjedhessen.

A munka előrehaladását beszámolókban teszik közzé, idén még két alkalommal, novemberben és decemberben.