Vállalatcsoportunk is csatlakozott a BCSDH szervezethez

fenntarthatóság Zöld

2023.03.02 15:06
szerző: MÁV KIG

A BCSDH (avagy Business Council of Sustainable Developement in Hungary, Magyarországi Üzleti Tanácsa a Fenntartható Fejlődésért) február 28-án tartotta idei taggyűlését a MOL Campusban, ahol ismertették az idei szakmai programtervüket, és elfogadták szervezetük alapdokumentumának kibővített változatát, a Fenntartható vállalatvezetés irányelveit. Vállalatcsoportunk is csatlakozott a szervezethez, amelynek célja a fenntartható vállalatvezetéssel kapcsolatos szakmai találkozók szervezése.

A vasút, a közösségi közlekedés önmagában is a fenntarthatóság eszköze, de vállalatcsoportunk céges működésében is törekszik a fenntarthatóságra. Nem csak céljaiban, de elveiben zöld attitűd jellemzi a döntéseket. Munkánknak köszönhetően, terveink szerint felére csökkentjük Magyarország CO2 kibocsátását, kisebb jegyeket nyomtatunk, hogy kevesebb papírral terheljük a környezetet. Májusban bevezetjük az országos- és vármegyebérleteket, hogy még jobban inspiráljuk a lakosságot a közösségi közlekedés használatára. A BCSDH-hoz való csatlakozással a vezetők újabb lehetőséget kapnak, hogy még inkább előtérbe kerülhessen a zöld gondolkodás a mindennapos munkavégzés során.

A BCSDH munkacsoportjainak célja a fenntartható fejlődés elősegítése, a csatlakozás módjáról a szervezet honlapján lehet információt szerezni.