környezetvédelem Zöld

Vízfelhasználás takarékosan
2021.05.27 15:14

Bolygónk édesvízkészletével takarékosan kell bánnunk, hiszen nem áll korlátlanul a rendelkezésünkre.

Zöld vonat

zöldvasút Zöld

A MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági célkitűzései

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése, ennek érdekében kidolgozta fenntarthatósági célkitűzéseit.

Ökoindustria

környezetvédelem Zöld

Online rendezik meg az Ökoindustriát

Az ÖKOINDUSTRIA 3 napos virtuális expóval és teljes értékű online konferenciával várja az érdeklődőket 2021. április 28-30. között. A MÁV, a MÁV-START és a Volánbusz is saját előadásokkal készült az eseményre.

A zöld FLIRT

környezetvédelem Zöld

A MÁV fenntarthatósági célkitűzései a Föld megóvása érdekében

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a kvázi klímasemlegesség elérése, ennek érdekében kidolgozta fenntarthatósági célkitűzéseit.

Illusztráció

környezetvédelem Zöld

Idén is Fenntarthatósági Témahét

A Fenntarthatósági Témahét idén április 19-23. között kerül megrendezésre, hazai és Kárpát-medencei iskolák részvételével.

Illusztráció

környezetvédelem Zöld

Élelmiszer-pazarlás

A termelői és a fogyasztói lánc minden szintjén keletkezik élelmiszerhulladék vagy ételhulladék. Mit tehetünk egyénileg a saját háztartásunkban a pazarlás ellen?

Energia

környezetvédelem Zöld

Takarékoskodjunk az árammal!

Egyes számítások szerint a háztartásokban felhasznált energiának mintegy 20 százalékát elpazaroljuk. A megújuló energiák otthoni felhasználására, napelemek építtetésére, vagy a legmodernebb energiahatékony háztartási gépek vásárlására nincs mindenkinek lehetősége. De sok kicsi sokra megy, így egyénileg a saját háztartásunkban is sokat tehetünk az energiapazarlás ellen.

Vonat

Zöld Zöld

Vasúti közlekedés: fenntartható és biztonságos

Európa vezető szerepet vállal a klímasemlegesség, azaz az üvegházhatású gázokat

Környezetvédelem

környezetvédelem Zöld

Hogyan mérsékeljük a csomagolóanyagok használatát?

Takarékos. A magyar nyelv értelmező kéziszótára szerint a szó egy emberi, jellembeli tulajdonságot, és egy magatartást jelöl, amely helyes, mértéktartó gazdálkodásra; pénz, anyag, energia és idő megtakarítására irányuló törekvést jelent. Mára a takarékosság szóhoz egy újabb jelentéstartalom is társult, melynek lényege a Földünk megóvása, korábbi károkozásaink mérséklése.