kerekasztal Zöld

Vállalatvezetői kerekasztal a fenntarthatóságról
2022.06.09 12:45

A Volánbusz adott otthont a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) 2022. június 1-jén megtartott, Vállalatvezetők a rendszerszintű változásokért című vezetői kerekasztal-beszélgetésének.

Illusztráció

Energiatudatosság Zöld

A MÁV energiahatékonysági tevékenysége 2021-ben

Mivel a MÁV tevékenysége során nagy energiafelhasználású területek irányításáért felel, ezért a vállalatcsoport a kitűzött klímacélok elérését – a vonatkozó jogszabályokkal összhangban – az energiastratégiájának és energiapolitikájának éves felülvizsgálatával, energiahatékonyságának tudatos növelésével is elő kívánja segíteni.

A busz

Nyíregyháza Zöld

Elektromos MAN Lion’s City: Nyíregyházán folytatódik a teszt

Nyíregyházára érkezett a Zöld Busz Program keretében az az elektromos meghajtású csuklós autóbusz, amelyet 2022. április 30-tól május 13-ig tesztel a Volánbusz a megyeszékhely helyi közlekedésében.

ert

fenntarthatóság Zöld

A MÁV-Volán-csoport idén is szerepet vállalt a Fenntarthatósági Témahéten

Földünk megmentéséhez alapjaiban kell megváltoztatnunk életmódunkat, fogyasztási és közlekedési szokásainkat. Vállalatcsoportunk fontosnak tartja, hogy a gyerekek már iskoláskorban megismerjék a környezetvédelem fontosságát, és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

Fecskebölcsők

fecskebölcső Zöld

Újabb négy állomáson helyeztünk ki fecskebölcsőket

Vállalatcsoportunk számára fontos a természeti értékek megőrzése, ennek érdekében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködve az elmúlt évbe

Illusztráció

fenntarthatóság Zöld

Idén is szerepet vállalunk a Fenntarthatósági Témahéten

Vállalatcsoportunk a zöld gazdaság, a felelős fogyasztási döntések valamint a környezetbarát, fenntartható közösségi közlekedés területeit érintő tanórákkal, üzemlátogatássokkal illetve támogatóként is részt vállal a Fenntarthatósági Témahét szemléletformáló programjaiban.

Fotó: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Volánbusz Zöld

Csuklós elektromos autóbuszt teszteltek Székesfehérváron

Székesfehérváron mutatkozott be 2022. április 21-én az MAN tisztán elektromos csuklós autóbusza, amelyet egy hétig tesztelt a Volánbusz a Zöld Busz Program demonstrációs mintaprojektjének keretében.

Az ültetés

faültetés Zöld

Faültetéssel emlékeztek meg kollégáink a Föld napjáról

Már hagyománynak számít, hogy munkatársaink növényültetéssel tisztelegnek Földünk előtt minden év április 22-én.

Szakaszolók

észak-balaton Zöld

Az észak-balatoni vasútvonalon a gyorsabb utazást ABB szakaszolók biztosítják  

A Balaton északi partján a Szabadbattyán – Balatonfüred vasútvonalszakasz villamosítása javítja a közösségi közlekedés minőségét, és biztosítja az igényeknek megfelelő, megbízható szolgáltatást.