megálló Zöld

Újabbakkal bővült a feltételes megállóhelyek listája
2023.01.03 09:35

A decemberi menetrendváltáskor hat vasútvonalon tizennéggyel bővült azon – jellemzően alacsony utasforgalmú – megállóhelyek köre, ahol a vonatok csak abban az esetben állnak meg, ha az utasok előre jelzik leszállási szándékukat, vagy várakoznak a peronon.

Illusztráció

környezetvédelem Zöld

MÁV szakmai részvétel a Circular Hungary munkájában

Újabb szakmai részvétellel segíti a MÁV a magyarországi fenntartható átállást. Dr. Wégner Krisztina a MÁV Környezetvédelem, Energetika és Minőségirányítás szervezetének vezetője irányítja a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform (KGTP) jogi munkacsoportjának munkáját.

A terepasztal

edukáció Zöld

Nagy népszerűségnek örvendett a „Közösen, zölden” országjáró kampány

Négy vasútállomás szolgált helyszínül a „Közösen, zölden” őszi kampánynak, összesen közel 2000 látogatója volt az edukációs roadshow-nak.

A vasúti kocsi

környezetvédelem Zöld

Elindult az edukációs országjáró kampány

Idén októberben négy helyszínen – Debrecenben, Miskolcon, Celldömölkön és Pécsen – várja programokkal a „Közösen, zölden” edukációs roadshow az érdeklődőket. 

Illusztráció

fejlesztés Zöld

Piackutatást indított a MÁV-START

Hidrogén üzemanyagcellás motorvonat beszerzéséhez szükséges piackutatást indított a MÁV-START - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára a közösségi oldalán.

Illusztráció

kerékpározás Zöld

Ingázzunk vonattal és bringával!

Mind hazánkban, mind Európában egyre népszerűbb a vasúti és a kerékpáros közlekedés kombinálása. Ez a két közlekedési mód a legfenntarthatóbbak között szerepel, és egyre népszerűbb az ingázók körében.

A felhívás plakátja

kerékpározás Zöld

A hét végéig még tart kerékpáros kihívásunk

Már több mint ötszázan regisztráltak leányvállalatunk, a MÁV-START kerékpáros kihívására. Ajánljuk a játékot ismerőseinknek! A hét végéig még van lehetőség a csatlakozásra és versenybe szállni az értékes sportáruházi ajándékutalványokért.

Illusztráció

energiahatékonyság Zöld

Fogjunk össze mindannyian az energiatudatosságért!

A jelenlegi gazdasági helyzetben elengedhetetlen az energiahatékonyság és az energiatudatosság fontosságának szem előtt tartása a mindennapi életünkben.

MCC Feszt

fesztivál Zöld

A fenntartható közlekedést és a Volánbuszt népszerűsítjük az MCC Feszten

Leányvállalatunk, a Volánbusz is ott lesz az MCC Feszten, amelyet idén július 28. és 30. között rendez meg a Mathias Corvinus Collegium Esztergomban.