mozdony nagy kalandja Mese

Babetta útra kel
2023.03.09 10:25

Egy kis mozdony nagy kalandja 1. rész

Farsang

mese Mese

A nagy vonatrablás

„Itt a farsang, készül a fánk, hatalmas móka vár itt ma ránk”

RailJet

Fehér karácsony Mese

Fehér karácsony

– Én már előkészítettem a szánkómat. Alig várom, hogy essen a hó.  – Én előbb megépítem a legeslegnagyobb hóembert, ami valaha létezett.

Mozdonynátha

mozdonynátha Mese

Az a fránya nátha

Peti nagyon várta már az idei őszt. És nemcsak azért, mert most kezdte az iskolát, hanem mert az iskola a városban van, és oda vonattal kell bejárnia minden nap.

Augusztus 20.

Szülinap Mese

Meglepetés

Zsúfolt szerelvényekkel pöfögtek a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút mozdonyai a nyár végi forróságban. A kánikula elől sokan menekültek a hűsítő árnyékot adó erdőbe, ahol vonatozás közben a menetszél még kellemesebbé tette az utazást.

villámsárkány

Mese

A sárkánytojás legendája

Olyan gyors szeretnék lenni, mint egy villámsárkány, olyan észrevétlen, mint egy rejtőzködő sárkány, olyan erős, mint egy tűzokádó sárkány, és olyan cseles, mint egy vízisárkány..

Állj, mert jön a vonat!

síntanoda Mese

Állj, mert jön a vonat!

Nagy volt a nyüzsgés a Síntanodában, ahová a kis mozdonyok, motorvonatok, jelző- és biztosítóberendezések járnak.

Gyereknapi csoda

Gyereknap Mese

Gyereknapi csoda

Forgott az óriáskerék, repült a körhinta, ütköztek a dodzsemek, ringatózott az ugrálóvár, színes és formás lufik táncoltak a szélben, hangos kacagások és vidám sikítások töltötték be a teret…

tavaszi nagytakarítás

Mese

Tavaszi nagytakarítás

A sarokban nyolc apró szem figyelte árgus tekintettel, repül-e felé végre valami friss falat? Nem repült. Pókunk azonban türelmes volt, várt kitartóan.