Nyugati pályaudvar Hírek

Emeletes motorvonat köszöntötte a Nyugati pályaudvar megújult csarnokát
2021.09.01 10:12

Elkészült a tetőszerkezete, így kedd este 20 órától újra megnyílt a Nyugati pályaudvar utascsarnoka, amelybe elsőként egy KISS motorvonat érkezett be.

Információs térkép

Nyugati pályaudvar Hírek

Változik a gyalogos közlekedés a Nyugatiban

Augusztus 22-én éjjel elbontották a csarnok előtti vágányokon átvezető ideiglenes gyalogos átjárót a Nyugati pályaudvaron.

Javítások

Nyugati pályaudvar Fejlesztések

Félidejéhez ért a Nyugati karbantartása

A pályaudvar június 19-től július 17-ig tartó egyhónapos átfogó karbantartása félidejéhez ért.

A felújítás

Nyugati pályaudvar Hírek

Június 19-től egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugatiban

A Nyugati pályaudvar tetőfelújítása mellett június 19-étől július 17-éig kiemelt karbantartásokat végeznek a pályaudvaron, annak teljes lezárásával.

Munkálatok

Nyugati pályaudvar Hírek

Helyére került toronytető

A Nyugati pályaudvar teljes tetőszerkezet felújításának részeként egy újabb fontos elemet, a csarnok 13-es vágánya melletti toronytetőt is a helyére emelték. Folyamatosan halad a tető új üvegtábláinak beépítése, valamint a pályaudvar Teréz körút és Nyugati tér sarkán található két tornyán a tetőszerkezet felújítása is.

Zajlik a Nyugati felújítása

Nyugati pályaudvar Hírek

Nem várt hibák a Nyugatinál

A 143 éves Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása a világjárvány ellenére folyamatosan zajlik. Ahogyan az a nagyon öreg építmények rekonstrukciójánál jellemző, a kivitelezés részeként, a bontások során most is a felszínre kerültek olyan azonnali beavatkozást igénylő rendellenességek, amik a közel ötven évvel ezelőtti utolsó felújítás óta rejtve voltak.

Toronysisak beemelése

Nyugati pályaudvar Hírek

Helyére került a Nyugati toronyteteje

A Nyugati pályaudvar tetőszerkezeti felújításának részeként helyére emelték a csarnok 10-es vágány melletti toronytetőjét.

Nyugati pályaudvar

Nyugati pályaudvarfelújítás Fejlesztések

Megújul a Nyugati pályaudvar tetőszerkezete

A 143 éves épület műszaki állapota és műemléki értékének megóvása, valamint a vasúti forgalomban való kiemelt szerepe miatt, halaszthatatlanná vált az épületegyüttes tetőszerkezetének mielőbbi rekonstrukciója.

Térkép

Nyugati pályaudvar Hírek

Újabb üteméhez ért a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása

A Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének és a pénztárak felújítása miatt, január 20-ától várhatóan december végéig, ideiglenesen konténerpénztárakat alakított ki a vasúttársaság a 14-17. vágányok felőli oldalon, az Eiffel térnél. A nyolc pénztáron kívül, a már meglévő automaták is segítik a gyorsabb jegy- és bérletvásárlást.