fejlesztés Hírek

A vasútkorszerűsítéssel mérföldkőhöz érkezett Hajdú-Bihar infrastruktúrájának fejlesztése
2021.11.29 08:50

A Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz átépítésével újabb mérföldkőhöz érkezett a térség infrastrukturális fejlődése.

Nagycenki Múzeumvasút logója

fejlesztés Fejlesztések

Újabb jelentős fejlesztés előtt áll a vasút

Újabb jelentős fejlesztés előtt áll a hazai vasúthálózat a következő 10-15 évben, a pályahálózat korszerűsítésére, a járműállomány fiatalítására és a kapcsolódó fejlesztésekre "ezermilliárd" forintokban mérhető a forrásmennyiség.

IC+

fejlesztés Fejlesztések

Folyamatos a MÁV-START jármű-korszerűsítési programja

Tavaly összesen 340 CAF, DVJ, DWA, halberstadti személykocsi és Uzsgyi motorvonat újult meg, melyek közül 73 komfortjavításon is átesett. Huszonkét mozdonyfelújítás is megtörtént. Ezek mellett a Talent motorvonatokból 5 felújítása, míg 9 FLIRT motorvonat egységesítése is elkészült.

Illusztráció

fejlesztés Fejlesztések

Megkezdődik a Budapestet elkerülő teherforgalmi vasútvonal előkészítése

A vasúti áruszállítás versenyképességének növelése érdekében a kormány 2020 végén döntött a fővárost délről elkerülő új teherforgalmi vasútvonal, a V0 előkészítéséről. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése alapján napokon belül megindul a kapcsolódó közbeszerzési eljárás.

Vonat

fejlesztés Hírek

Sosem látott összértékű vasúti fejlesztések

Korábban sosem látott összértékű vasúti fejlesztések fejeződnek be az idén Magyarországon, az év végéig mintegy 700 milliárd forintnyi beruházás átadásával válik még versenyképesebbé a hazai vonatközlekedés.

dr. Homolya Róbert

fejlesztés Hírek

Tervek 2021-re

Idén a kormány többletforrásokat biztosított a MÁV Zrt. számára a Vecsés-Üllő-Monor pályaszakasz felújítására, a Nyugati és a Keleti pályaudvarok utasforgalmi beruházásaira.

Munkálatok

fejlesztés Hírek

Gőzerővel zajló fejlesztések

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium összegezte a tavalyi vasúti fejlesztéseket, s vázolta 2021 és a soron következő évek terveit.

Vezetékek

fejlesztés Hírek

ETCS Kelenföld és Százhalombatta között

Magasabb szolgáltatási szintre emelkedett a Kelenföld-Százhalombatta közötti vasúti vonalszakasz, miután üzembe helyezték az új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási- és távközlési rendszereket alakítottak ki, telepítették az ETCS pályamenti alrendszert, és teljes körűen felújították a felvételi épületeket.

Látványterv

fejlesztés Hírek

Új utasbeállók épülnek

A MÁV a nagyvárosok és Budapest agglomerációjában lévő utasbeálló nélküli megállóhelyekre, illetve a rossz műszaki állapotú utasbeállók helyére korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő, modern megjelenésű, várakozásra alkalmas építmény fejlesztéséről döntött.