Életmód

Online adventi naptár 2023
2023.11.29 10:32

Idén immár negyedik éve, hogy online adventi naptárral kedveskedünk a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalóinak. 24 napon át minden egyes nap újabb ablak nyitható meg a virtuális naptárban.

Élelmiszerpazarlás

Életmód

Ne pazaroljuk az élelmiszert!

Október 16. az Élelmezés világnapja.

szőlő

szőlő Életmód

Édes szőlő, aromás bor!

Ha azt mondjuk aszú, mindenki Tokajra gondol. A település neve összeforrt a világhírű borfajtával, köszönhetően a helyi  szőlőültetvényeknek, a mikroklímának, talajnak, domborzati viszonynak és a speciális borkészítési eljárásnak, egyszóval a terroirnak. Az aszún kívül több más, kevésbé ismert borrégió is büszkélkedhet saját, csak ott készülő különlegességgel. Mutatjuk, hol, mit érdemes megkóstolni.

szilva

Életmód

Hull a szilva – kapjuk el!

Összetéveszthetetlen íz és mutatós, kékes-lilás termés. Egyik leggyakoribb és legsokoldalúbban felhasználható gyümölcsünk egy igazi főnyeremény. Finom, egészséges és mindenhol megterem. Kezdődik a kihagyhatatlan szilvaszezon, töltsük meg vele a kamrát!

szerelem

szerelem Életmód

Ha tavasz, akkor szerelem?

„Szabadság, szerelem! E kettő kell nekem!” – írta egykor az idén 200 éve született lánglelkű Petőfi Sándor. A régi nóta szerint pedig, a szerelemvonatból nincs kiszállás!

5

Életmód

Adventi naptár 2022

Hangolódjunk együtt az ünnepekre érdekes cikkekkel, hangulatos zenékkel, mesékkel és receptekkel!

Mikulás

mikulás Életmód

A MIKULÁS TÖRTÉNETE

A krónikák szerint Szent Miklós nagylelkűségéhez és kedvességéhez fűződő történetek alapján alakult ki a Mikulás-kultusz, amely az évszázadok alatt népszokásként terjedt el a világon.

gomba

gomba Életmód

Ehető kalapok – az erdei gombák világa

Sokszor ajánlottunk már kirándulásokat, hiszen a természetjárás kellemes és egészséges kikapcsolódási lehetőség. Bár az erdő mindig vár, ősszel a színpompás látványon túl valódi kincseket is kínál: illatos, ízletes, vadon termő gombákat. Tippek, tudnivalók, érdekességek a gombákról-gombászásról, hogy egy kellemes sétából vacsora is születhessen.

körte

körte Életmód

A gyümölcsök királynője: a körte

Jellegzetes formája sokakat megihletett már, zamatos íze és összetéveszthetetlen illata pedig igazi kulináris élményt nyújt a fogyasztóknak. Ismerjük meg a sokoldalú körte titkát!