Szájmaszkok Kínából

koronavírus VÉDEKEZÉS Hírvonal

2020.05.06 10:58
szerző: MÁV KIG

Az SZK folyamatosan végzi a szükséges eszközök beszerzését, így a dolgozók számára szükséges szájmaszkok, fertőtlenítőszerek, gumikesztyűk rendelkezésre állnak. Ezenkívül április 8-án érkezett meg a Kínai Vasút-csoport által adományozott 200 ezer orvosi szájmaszk a magyar vasúti dolgozók számára, ezzel is támogatva a vasúttársaság zavartalan működését.

A szállítmány a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkezett, ahol jelen volt dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató, Pafféri Zoltán, az NVTNM helyettes államtitkára és a kínai kapcsolattartó, Shang Zhizhong is. A szájmaszkok logisztikáját (átvétel, raktározás, kiosztás) szintén a MÁV SZK végzi.

A vasúttársaság „dobozait" kedves felirattal is megjelölték a kínai kollégák: „A vasút barátságokat köt össze, a nehéz időkben segítünk egymásnak.”

Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a szállítmány átvételekor elmondta: „A vasúttársaságnál 38 ezer munkavállalót foglalkoztatunk, nagyon fontos számunkra a biztonság, az utasaink védelme. Az elmúlt egy hónapban összesen 200 ezer maszkot tudtunk kiosztani, ez az újabb 200 ezer maszk óriási segítséget jelent nekünk.”