koronavírus Hírek

Válasz a vírussal kapcsolatos kérdéseinkre
2022.01.25 10:06

A MÁV-Volán-csoport is csatlakozott a WHO nemzetközi kampányához, melynek része egy különleges online alkalmazás, a HealthBuddy+, amely a koronavírussal kapcsolatos alapvető kérdésekre ad választ.

oltas

koronavírus HR

Oltakozzunk, védekezzünk együtt a koronavírus ellen!

A koronavírus a vállalatcsoport dolgozóit sem kíméli. Becsüljük meg életünket, és döntsünk a vakcina beadatása mellett! Regisztráció az oltásra: https://vakcinainfo.gov.hu

Illusztráció

koronavírus HR

A munkáltató és az érdekképviseletek is az oltás felvételére ösztönöznek a MÁV-Volán-csoportnál

A Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács ülésén elfogadott ajánlás alapján a felek egyetértenek abban, hogy az egyén, a család, a munkaközösség egészségének biztonsága érdekében a koronavírus elleni oltás felvétele a leghatékonyabb védekezés a járvány terjedése ellen.

Illusztráció

koronavírus Hírek

Kötelező a maszk viselése a MÁV-Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein

A kormány döntésének megfelelően újra maszkhordási kötelezettség lép életbe a MÁV-Volán-csoportnál.

Illusztráció

koronavírus Hírek

A peronokon már nem kötelező az arcmaszk

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban már nem kötelező arcmaszk használata a szabadtéren lévő peronokon a MÁV és a MÁV-HÉV állomásain és megállóhelyein, valamint a Volánbusz állomásain és megállóiban.

Illusztráció

koronavírus Hírek

A fedélzet nem terasz!

A MÁV-Volán-csoport továbbra is arra kéri utasait, a közösségi közlekedés igénybevétele során tartsanak be minden, a védekezéssel kapcsolatos előírást, vigyázva ezzel magukra és másokra is

Illuszráció

koronavírus Életmód

Fontos a védőoltás és a maszkviselés!

A koronavírus-járvány még egy évvel pandémiává minősítése után is megnehezíti napjainkat, és komoly megbetegedéssel fenyegeti az embereket. Bár mindannyian fáradunk a küzdelemben, a járvány elleni hatékony védőoltások már megérkeztek hazánkba. A mi felelősségünk, hogy éljünk is használatukkal.

Egészségügy

koronavírus Hírek

Továbbra is ingyenesen utazhatnak a járvány elleni védekezésben közreműködő személyek

Február 7. után is korlátlan díjmentes utazásra jogosultak másodosztályon az egészségügyi dolgozók, valamint a védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi hallgatók, szociális, rendvédelmi és közigazgatási dolgozók a MÁV-csoport – a vasút, a HÉV és a Volánbusz – járatain is.

Állomás

koronavírus Hírek

Ingyen utazhatnak védekezésben részt vevő dolgozók

December 16 óta a a koronavírus világjárvány elleni védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is korlátlan díjmentes utazásra jogosultak a MÁV-csoport – a vasút, a HÉV és a Volánbusz – járatain is.