koronavírus Életmód

Fontos a védőoltás és a maszkviselés!
2021.03.17 10:14

A koronavírus-járvány még egy évvel pandémiává minősítése után is megnehezíti napjainkat, és komoly megbetegedéssel fenyegeti az embereket. Bár mindannyian fáradunk a küzdelemben, a járvány elleni hatékony védőoltások már megérkeztek hazánkba. A mi felelősségünk, hogy éljünk is használatukkal.

Egészségügy

koronavírus Hírek

Továbbra is ingyenesen utazhatnak a járvány elleni védekezésben közreműködő személyek

Február 7. után is korlátlan díjmentes utazásra jogosultak másodosztályon az egészségügyi dolgozók, valamint a védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi hallgatók, szociális, rendvédelmi és közigazgatási dolgozók a MÁV-csoport – a vasút, a HÉV és a Volánbusz – járatain is.

Állomás

koronavírus Hírek

Ingyen utazhatnak védekezésben részt vevő dolgozók

December 16 óta a a koronavírus világjárvány elleni védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is korlátlan díjmentes utazásra jogosultak a MÁV-csoport – a vasút, a HÉV és a Volánbusz – járatain is.

Plakát

koronavírus Hírek

Prevenciós kampány

A WHO magyarországi irodája november 30-tól december 10-ig betegségmegelőző kampányt szervez hazánkban. Az ismeretterjesztő, védekezést segítő eszközök használatának tudatosítását célzó felhívásban a MÁV, a MÁV-START, a MÁV-HÉV és Volánbusz is részt vesz.

Flirt

koronavírus Hírek

Meghosszabbított okmányok

A november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt a MÁV-START és a Volánbusz meghosszabbítja a 2020. november 4-ét követően lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát.

Egészségügyi dolgozók

koronavírus Hírek

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók munkájuk támogatása érdekében korlátlan díjmentes utazásra jogosultak a MÁV-csoport járatain: a vasúton, a HÉV-en és a buszokon is.

Gyermekvasút

koronavírus Hírek

Leáll a Gyermekvasút

A vasúttársaság vezetésének döntése értelmében november 11-től szünetel a forgalom a Gyermekvasúton.

Fertőtlenítés

koronavírus Hírek

Napi fertőtlenítés a járműveken

A közösségi közlekedés fenntartása kiemelten fontos a mindennapi élet, a gazdaság működtetése érdekében. A MÁV-csoport továbbra is biztosítja a folyamatos és biztonságos személy- és áruszállítást. A fokozódó járványügyi helyzetre való tekintettel, november 10-től újra napi szinten fertőtlenítik a vasúttársaság járműparkját.

Maszkviselés

koronavírus Hírek

Szigorodó maszkviselés

Általános maszkhordási kötelezettség lépett életbe a MÁV-csoportnál: a közlekedési járműveken érvényes maszkviselési kötelezettség mellett, a MÁV és a MÁV-HÉV állomásain és megállóhelyein, valamint a Volánbusz állomásain és megállóiban is kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.