koronavírus Életmód

Fontos a védőoltás és a maszkviselés!
2021.03.17 10:14
szerző: MÁV KIG

A koronavírus-járvány még egy évvel pandémiává minősítése után is megnehezíti napjainkat, és komoly megbetegedéssel fenyegeti az embereket. Bár mindannyian fáradunk a küzdelemben, a járvány elleni hatékony védőoltások már megérkeztek hazánkba. A mi felelősségünk, hogy éljünk is használatukkal, és a maszkot is lelkiismeretesen hordjuk a munkahelyen és olyan helyeken, ahol másokkal érintkezünk.

Saját, felelősségteljes döntéseink is hozzájárulnak a pandémia elleni sikeres küzdelemhez. Megszületett a legerősebb fegyverünk: a régóta várt védőoltás.

Dr. Homolya Róbert, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója egy interjúban elmondta: nagyon fontosnak tartja a felelős viselkedést, hogy betartsuk azokat a szabályokat, amelyekkel megakadályozhatjuk a fertőzés terjedését. A vírus elleni küzdelemben a leghatékonyabb fegyverünk a védőoltás.

„Amikor megnyílt a lehetőség, családommal együtt azonnal jelentkeztem a kormányzati vakcina regisztrációs oldalán. Arra biztatok mindenkit, hogy tegyen ugyanígy, oltassa be magát, mert csak így kaphatjuk meg azt a védettséget, ami ahhoz kell, hogy újra szabadabban éljünk. Amikor sorra kerülök, és megkapom az értesítést, megyek és beoltatom magam."

Az oltásra itt regisztrálhatunk.

A maszkhasználat is immár életünk részévé vált, fontos, hogy az emberek maszkkal is védekezzenek a cseppferőzéssel terjedő covid-19 vírus ellen. A közlekedési járműveken érvényes maszkviselési kötelezettség mellett a MÁV és a MÁV-HÉV állomásain és megállóhelyein, valamint a Volánbusz állomásain és megállóiban is kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása. Tehát nemcsak a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és megállóhelyek teljes területén maszkot kell viselniük munkatársainknak és utasainknak.

A maszkhasználat a március 4-én életbe lépett kormányrendelet szerint kötelező minden nyilvános helyen, szabadtéren és zárt térben egyaránt. 

A másfél méteres távolságtartással, a rendszeres kézfertőtlenítéssel is csökkenthetjük a megbetegedések számát.