Pályázat Ajánló

Közlekedési Innovációs Díj pályázati felhívás
2022.07.28 08:51
szerző: KTE

Megjelent a Közlekedési Innovációs Díj pályázati felhívása, amit idén a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) az Okos Válaszok Alapítvánnyal (OVA) közösen írt ki a közlekedéssel foglalkozó tehetséges fiatal szakemberek felkarolása, alkotásra ösztönzése, Magyarországon maradásuk elősegítése érdekében.

A díj alapítóinak küldetése a hazai közlekedési ágazat fejlesztésével kapcsolatos előremutató ötletek, innovatív kezdeményezések, tudományos elképzelések felkarolása, a közlekedési szakma utánpótlás-nevelésének, erősítésének, megbecsültségének támogatása. A díj a maga eszközeivel el kívánja érni, hogy a közlekedési innovációk mind szélesebb körben és növekvő arányban legyenek képesek hozzájárulni a társadalmi jóléthez, a gazdaság bővüléséhez, összességében pedig Magyarország versenyképességének növekedéséhez. E célok elérését a díj kiírói az innovációk publicitásának biztosításával is támogatják.

A díj évenként egyszer adható, 1 millió forintos pénzjutalommal járó, magas presztízsű elismerés, amelyet a hazai közlekedési ágazatban kimagasló eredményt elért, 40 év alatti (a pályázat benyújtásának napján 40. életévüket még be nem töltött) fiatalok kaphatnak meg. A méltatott és elismert eredmény lehet a közlekedés területén létrehozott találmány, szabadalom, innovatív K+F projekt, technológiai fejlesztés vagy tudományos eredmény.

Pályázni járműtechnológiával, közlekedési infrastruktúra/szolgáltatás-fejlesztéssel, forgalomszervezéssel, ellenőrzési és díjszedési rendszerrel, közlekedés-gazdaságtannal, mobilitás-menedzsmenttel foglalkozó projektekkel, kutatási anyaggal, Magyarországon már hasznosított, vagy hasznosítás előtt álló közlekedési innovációs eredménnyel, tervvel lehet, egyénileg és csoportosan is. A 10-15 oldalban összefoglalt pályaműveket elektronikus formában kell elküldeni legkésőbb 2022. szeptember 1-ig a levelezes@ktnet.hu címre. A pályázatok benyújtásával, elbírálásával, a bírálat során figyelembe vett szempontokkal, a díjjal, a díjazással, illetve átadásával kapcsolatos további részletes információ ezen az oldalon található.