Gyermekvasút Ajánló

„Gyermekvasút nyomában” éjszakai teljesítménytúra
2021.08.18 14:05
szerző: MÁV KIG

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton augusztus 19-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. A hosszú hétvégén nosztalgiavonatokkal is várják a kisvasutazni indulókat. Augusztus 19. és 22. között rendezik Kiskunfélegyházán a Félegyházi Napok részeként a Kiskun Expót, amelyen idén először a MÁV-Volán-csoport is képviselteti magát. 

Csütörtökön rendezik a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait. A túra szintideje hét óra. Nevezni a rajtnál, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon előtt lehet, csütörtök este 19 és 21 óra között. A túra résztvevői éjszakai különvonattal térhetnek vissza a célból, Széchenyihegy állomásról Hűvösvölgybe. Bővebb információ a Gyermekvasút honlapján található.

A „Gyermekvasút nyomában” teljesítménytúrát először 1996-ban rendezték meg, azóta minden évben március 15-én nappal, augusztus 19-én pedig éjszaka lehet gyalogosan felfedezni a kisvasút környékét a szervezett túra keretében. Az augusztus 20-i hosszú hétvégén a hagyományos szerelvények 40-50 percenként közlekednek, és nosztalgiavonatok is forgalomba állnak. Érdeklődő munkatársainknak is jószívvel ajánljuk ezt az izgalmas programot!