Gyermekvasút Hírek

Újraindul a forgalom a Gyermekvasúton
2021.06.02 09:11

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton közel 7 hónapos üzemszünet után csütörtökön indul újra a forgalom. A nyári időszakban a vonatok mindennap közlekednek. A kisvasút állomásain megszépült környezetben várják a kirándulókat.

Próbaút

Gyermekvasút Hírek

Újabb nosztalgiajármű a Gyermekvasút flottájában

Január 28-án érkezett meg Hűvösvölgybe a Gyermekvasút legújabb büszkesége, a Cax 529-es pályaszámú négytengelyes, nyitottperonos vasúti kocsi.

Gyermekvasutas

Gyermekvasút Hírek

Gyermekvasutas tanfolyam

Február 6-án indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, amelyre az iskolások már regisztrálhatnak a Gyermekvasút weboldalán keresztül.

Gyermekvasút avatás

Gyermekvasútavatás Hírek

Gyermekvasutasok avatása szerdán a 70 éves hűvösvölgyi végállomáson

Ma tartották a budapesti Gyermekvasúton a 2019/2020. tanévben tanfolyamot elvégző gyerekek avatási ünnepségét. A budai hegyekben kanyargó kisvasút egyben kerek évfordulót is ünnepel, a ma is üzemelő teljes vonalat 1950. augusztus 19-én adták át.

Gyermekvasút nyomában

Gyermekvasútéjszakai vonatozás Hírek

„Gyermekvasút nyomában” éjszakai teljesítménytúra

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton augusztus 19-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. A mostani lesz az ötvenedik alkalom, hogy teljesíteni lehet a távot a közkedvelt útvonalon.

Gyermekvasút

GyermekvasútHűvösvölgy Események

Átadták a felújított hűvösvölgyi végállomást és újraindult a forgalom a Gyermekvasúton

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton közel 3 hónapos üzemszünet után június 13-án 10 órakor újraindult a forgalom. Átadták az utasoknak a megújult hűvösvölgyi állomást is, mely méltán lehet az idén 72 éves kisvasút legújabb büszkesége.

Hegyi Zsolt

MÁVMunkatársainkGyermekvasút Munkatársaink

„A lényeg az együttműködésben rejlik”

A Gyermekvasút a játék és a munka világának olyan tökéletes arányú elegyét kínálja a kispajtásoknak, amelyben játszva alakul ki felelősségérzetük. A Gyermekvasút pedagógiai hasznáról, a vasútszakmai tudás megalapozásáról, Hegyi Zsoltot kérdeztük.

Gyermekvasutasok

MÁVGyermekvasútMunkatársaink Munkatársaink

Gyermekvasutasok

Életünk egyik legszebb periódusa a gyermekkor. Ezt az időszakot a szabadság és a kalandok jellemzik, ekkori kapcsolataink és élményeink pedig meghatározzák, hogy milyen ember válik belőlünk. Így vannak ezzel a gyermekvasutasok is, akik óriási lelkesedéssel érkeznek meg Hűvösvölgy állomásra.

Legyél Te is gyermekvasutas!

GyermekvasútHűvösvölgy Hírvonal

Október 3-án kezdődik az őszi gyermekvasutas tanfolyam

Október 3-án indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút őszi tanfolyama, amelyre az érdeklődő iskolások már regisztrálhatnak. A négy hónapos képzést követően a gyerekek februárban állhatnak először szolgálatba.