Gyermekvasút Ajánló

Kisvasúttal a budai hegyekbe!
2021.10.20 10:28

A budapesti Gyermekvasút az őszi szünetben is várja a kirándulókat: a vonatok mindennap közlekednek, nosztalgiavonatokat is indítanak. Vasárnap izgalmas programok és játékok fogadják a családokat a hűvösvölgyi végállomáson.

Gyermekvasutasok

Gyermekvasút Ajánló

Október 2-án kezdődik az őszi gyermekvasutas tanfolyam

Az iskolások már regisztrálhatnak a Gyermekvasút weboldalán keresztül.

Avatás

Gyermekvasút Események

Gyermekvasutasokat avattak

Augusztus 27-én tartották a budapesti Gyermekvasúton a 2020/2021. tanévben tanfolyamot elvégző gyerekek avatási ünnepségét.

Gyermekvasút

Gyermekvasút Ajánló

„Gyermekvasút nyomában” éjszakai teljesítménytúra

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton augusztus 19-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Augusztus 19. és 22. között rendezik Kiskunfélegyházán a Félegyházi Napok részeként a Kiskun Expót, amelyen idén először a MÁV-Volán-csoport is képviselteti magát.

Illusztráció

Gyermekvasút Hírek

Gyermekvasutasok szolgálatban a balatonfenyvesi kisvasúton

A balatonfenyvesi kisvasúton az idei nyár nemcsak a csisztai vonal megnyitásával hozott újdonságot a tóparton nyaralóknak, hanem mostantól augusztus végéig hétvégenként gyermekvasutasok is teljesítenek szolgálatot a hálózaton.

C50-es mozdony

Gyermekvasút Hírek

Újraindul a forgalom a Gyermekvasúton

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton közel 7 hónapos üzemszünet után csütörtökön indul újra a forgalom. A nyári időszakban a vonatok mindennap közlekednek. A kisvasút állomásain megszépült környezetben várják a kirándulókat.

Próbaút

Gyermekvasút Hírek

Újabb nosztalgiajármű a Gyermekvasút flottájában

Január 28-án érkezett meg Hűvösvölgybe a Gyermekvasút legújabb büszkesége, a Cax 529-es pályaszámú négytengelyes, nyitottperonos vasúti kocsi.

Gyermekvasutas

Gyermekvasút Hírek

Gyermekvasutas tanfolyam

Február 6-án indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, amelyre az iskolások már regisztrálhatnak a Gyermekvasút weboldalán keresztül.

Gyermekvasút avatás

Gyermekvasútavatás Hírek

Gyermekvasutasok avatása szerdán a 70 éves hűvösvölgyi végállomáson

Ma tartották a budapesti Gyermekvasúton a 2019/2020. tanévben tanfolyamot elvégző gyerekek avatási ünnepségét. A budai hegyekben kanyargó kisvasút egyben kerek évfordulót is ünnepel, a ma is üzemelő teljes vonalat 1950. augusztus 19-én adták át.