bérmegállapodás HR

Aláírták a MÁV Zrt.-re vonatkozó bérmegállapodást
2020.04.27 13:27
szerző: MÁV HR

A bérmegállapodásban rögzített alapelveknek megfelelően, többnapos szakértői egyeztetést követően március 11-én a munkáltató és a szakszervezetek megállapodtak a MÁV Zrt.-re vonatkozó bérfejlesztésben.

A munkáltató az ajánlatát foglalkoztatáspolitikai elemzések alapján készítette el, annak érdekében, hogy a munkaerőpiacnak leginkább kitett munkakörökben valósuljon meg kiemelt bérfejlesztés. Ennek megfelelően az átlagosan 8% mértékű bérfejlesztés munkaköri kategóriánként differenciáltan, 5-9, 75%-os mértékben lesz végrehajtva. Az átlagosnál magasabb, 9,75%-os alapbérfejlesztésben a vasútüzem ellátása szempontjából kiemelt munkakörökben, illetve meghatározott mérnöki végzettséget igénylő munkakörökben dolgozó vasutasok részesülnek.

A munkavállalók elkötelezettségének és lojalitásának növelését támogatva a fluktuáció mérséklése érdekében az eddigi béren kívüli juttatások egy része megszüntetésre kerül, de felváltja egy megemelt összegű, egyszeri, a munkavállalók egész éves munkáját elismerő juttatás, amely decemberben kerül kifizetésre bruttó 350 000 forint összegben. Azok a munkavállalók jogosultak rá, akik az egész év során hozzájárultak munkájukkal a vasút működéséhez.

A munkavállalók pozitív visszajelzései alapján a munkáltató továbbra is kész működtetni a szolgálati idő elismerésének rendszerét, melyben a vasúthoz való hűséget jutalmazza. Ennek összegét a munkáltató a kétszeresére emelte. A vállalatcsoport számára kiemelt jelentőségű a fiatal értelmiség bevonása, ezért a diplomások minimálbérösszegét főiskolai (bachelor, BSc, BA) végzettség esetén 340 000 forintra, egyetemi végzettség (MSc, MA) esetén pedig 385 000 forintra emeli havonta.

 

Image
Bértárgyalások

 

A munkáltató és az érdekképviseletek számára egyaránt fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért 2020-tól esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj bevezetéséről határoztak a vasutas munkavállalók gyermekei részére.

Egyetértés született abban is, hogy a képzéseken való részvételből eredő improduktív munkaidő mennyiségének csökkentése érdekében további intézkedések szükségesek: ezek többek között a képzési rendelet felülvizsgálata, valamint a képzési tananyagok digitalizációja. Továbbra is kiemelt célként fogalmazták meg a felek az egészégügyi megelőző és szűrővizsgálatok népszerűsítését.

Fotó: Molnár Zsolt