Pályaorientációs nap Püspökladányban

diák Hírvonal

2022.05.25 11:27
szerző: MÁV KIG

Április 8-án pályaorientációs nap volt Püspökladányban. A püspökladányi Erőss Lajos Református Iskola tanulói látogatták meg a püspökladányi állomást. Az előadásokat - figyelembe véve a korcsoportok életkorát - Szabó Tibor forgalmi technológiai szakelőadó munkatárs tartotta meg.

9:00-10:00-ig az 5.A osztály vett részt a látogatáson húsz diákkal és két pedagógussal. Nekik a „Forgalmi szolgálattevő” bemutatkozó filmet vetítettük, majd közösen az Ütközéspont játékot játszották le, melyben egy vasúti balesettel kapcsolatban kellett együtt megtalálni a nyomokat, megismerni a vasúti átjáró veszélyeit. Ezután az osztály két csoportra vált, munkatársaink bemutatták nekik a KABA-EBES KÖFI munkaállomást és röviden ismertették az ELEKTRA2 biztosító berendezést. A másik csoport addig a Vasparipák –Bz Youtube videót nézhette meg.

10:00-11:00-ig a 8.A osztály vett részt a látogatáson, tizenhat diákkal és két pedagógussal. Nekik egy prezentációs diasor került levetítésre, mely bemutatta a MÁV-Volán-csoportot, majd ismertette az igazgatóságok szakterületeit (forgalom, pályafenntartás, TEB, ingatlankezelés, zöldterület karbantartás, diplomás munkakörök). Az utána következő prezentáció egy vasutas életpályamodellt mutatott be.

Ezután a forgalmi szolgálattevő, tolatásvezető, váltókezelő, pályamunkás, pályamester, biztosítóberendezési műszerész szakma és felsővezetékszerelő szakma bemutatkozó film lejátszása következett, majd a csoport felváltva megismerkedhetett a KABA-EBES KÖFI munkaállomással és az ELEKTRA2 biztosítóberendezéssel. A másik csoport addig a Vasparipák –Bz Youtube videót tekinthette meg.

A fentiekhez hasonló programokban vett részt a 3.A, a 4.A és B osztály, majd a 8.B osztály.

A diákok nagyon élvezték a különleges nap programjait, reméljük, néhányukat egy napon a vasúttársaság munkatársai közt köszönthetünk majd.