Országjárásra indult az IC+ család

IC+ Hírvonal

2021.09.28 09:00
szerző: MÁV START Kommunikáció

Az IC+ 1. és prémium osztályú kocsi múlt csütörtöki premierjét követően az IC+ család elsőként Szolnokon mutatkozott be a nagyközönség előtt az elmúlt hétvégén. Ahogy Kerékgyártó József, vezérigazgató, a megnyitó beszédben fogalmazott, „hazatért” a szerelvény. Hiszen Szolnok a szülővárosa annak a hazai innovációnak, ami ismét közelebb visz bennünket ahhoz a célkitűzéshez, hogy belföldön is világszínvonalú vasutat üzemeltessünk. A közönség pedig nagy elismeréssel adózott elhivatott munkatársaink korszakalkotó teljesítménye előtt. Szombaton Debrecenben és Nyíregyházán folytatódik a roadshow.

Remek hangulatban telt a szombat délelőtt, sokan voltak kíváncsiak az IC+ járművekre. Az érdeklődők kipróbálták a prémium fülke bőrüléseit, az érintő képernyővel vezérelt beállításokat, a hazánkban most először debütáló csendes fülkét, helyet foglalhattak a kényelmes ülésekben és élvezhették a kocsik hangulatát. Sok gyerek volt kíváncsi a mozdony vezetőfülkéjére is. Az IC+ járművek megcsodálását követően pedig legtöbbjük a szerelvény végén található felújított étkezőkocsiban fogyasztott el egy ízletes START burgert vagy egy frissítőt. Mindeközben a peronon az IC+ kvízkérdésekre helyes választ adók szerencsekereket pörgethettek és IC+ ajándéktárgyakkal gazdagodhattak. A legkisebbek pedig IC+ csillámtetoválással térhettek haza.

 

A roadshow a következő 2 hétben további kelet-magyarországi helyszíneken folytatódik. Október 2-án, 9:30-11:30 között Debrecenben, illetve 15-17 óra között Nyíregyházán, majd október 9-én, 14 órától 16 óráig Miskolcon is bemutatkozik a teljes IC+ család, hiszen ezeknek az állomásoknak gyakori vendégei lesznek majd az 1. osztályú IC+ kocsik. A roadshow további három helyszínén is – a szolnoki eseményhez hasonlóan – a nagyközönség megismerheti és kipróbálhatja majd az új járműveket, miközben a legkisebbeket gyerekprogramokkal, a megújult étkezőkocsiban pedig az Utasellátó fogásaival várjuk vendégeinket.  

 

Ahogyan Kerékgyártó József vezérigazgató fogalmazott: „Köszönöm minden munkatársamnak, aki az IC+ programban részt vesz! Az IC+ járműcsalád a magyar járműgyártás eredménye, a járművek magas magyar hozzáadott értékkel készülnek, hazai szakembereink munkája nyomán. Az IC+ 1. és prémium osztályú kocsival egy új szolgáltatási színvonalat vezetünk be. A teljes IC+ család nemzetközi forgalomban is szerepet vállal, így amerre jár, jóhírünket viszi és büszkén hirdeti a magyar vasúti járműgyártás sikerét.”