A MÁV VAGON gyűjtést szervez a menekültek megsegítésére

Segítség Hírvonal

2022.03.03 14:09
szerző: MÁV VAGON

A keleti országrészből Budapestre érkező vonatok mindegyikén előfordulnak ukrajnai háborús menekültek. A MÁV-Volán-csoport munkatársai a Keleti és a Nyugati pályaudvaron, valamint a határmenti záhonyi vasútállomáson minden tőlük telhetőt megtesznek a zavartalanság fenntartására. A háborús válsághelyzetben az otthonukat elhagyni kényszerülő családok támogatására a MÁV VAGON Kft. gyűjtést szervez 2022. március 4-én, március 7-én, március 8-án, március 9-én és március 10-én (azaz a péntektől csütörtökig tartó munkanapokon). 

A vasutas munkatársak az alábbi helyszíneken és időpontban helyezhetik el adományaikat, amelyeket a MÁV VAGON Kft. munkatársai fogadnak:

  • MÁV Székház PW 217-es tárgyalójában pénteken 10:00-12:00 óra között, valamint hétfőtől csütörtökig 9:00-13:00 óra között
  • MÁV VAGON Székhelyén, a Szolnoki Járműjavítóban (Szolnok, Kőrösi út 1-3.), a volt tűzoltószertár helyiségében 08:00-10:00 óra között
  • MÁV VAGON Székesfehérvár Telephelyén, a személyporta melletti szálló épület raktárhelyiségében, munkakezdéstől 16:00 óráig

Milyen adományra van szükség?

A hírekből folyamatosan tájékozódva tudjuk, hogy jelenleg a tárgyi adományok tekintetében a legnagyobb szükség tartós élelmiszerekre és higiéniai termékekre van. A MÁV VAGON Kft. ruhaneműket, takarókat és pénzadományokat nem gyűjt. Pénzadománnyal történő segítséghez a különböző humanitárius szervezetek állnak rendelkezésre.

Tartós élelmiszerek

Elsősorban készétel konzervek és egyéb közvetlen fogyasztásra alkalmas tartós élelmiszerek jöhetnek szóba, mint a különböző májkrém- és húskonzervek, hűtést nem igénylő, fogyasztásra kész élelmiszerek, szárított gyümölcsök és diófélék, energiaszeletek, édességek, valamint bébiételek. Konzervek esetében gondoljunk esetleg arra is, hogy olyat válasszunk, amely könnyen, konzervnyitó nélkül nyitható.

Higiéniai termékek

Tisztálkodási eszközök (szappan, tusfürdő, kéztisztító- és kézfertőtlenítő gél, nedves törlőkendő, fogkrém), WC papír, tisztasági betétek és a kisbabáknak pelenkák.

Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek! Adományunk az életet jelentheti azoknak, akik elhagyni kényszerültek az otthonaikat, akik a háború sújtotta területekről menekülnek.

A MÁV VAGON Kft. a vasutas munkatársak adományait a 3 helyszínről összegyűjtve fogja átadni egy magyarországi humanitárius szervezetnek, amely a célzott, biztonságos és megfelelő eljuttatásban hozzáértőn közreműködik majd. 

Köszönet mindenkinek, aki adományával segíti a háború elől menekülő családokat!