Az Explorer Klub idei ajánlatai

Túrázás Ajánló

2023.01.03 08:59
szerző: Explorer Klub

Megjelent az Explorer Klub 2023. évi önköltséges túraterve, melyre az idén is szeretettel várnak mindenkit. Ez már a 25. évük a túrázók szolgálatában!

Ajánló videójukat itt lehet megnézni: https://youtu.be/5_k3jkjlfvk

Előadások

Nagy siker volt tavaly az Explorer Klub túraterv élő bemutatása, melyet 2023. január 21-én a közgyűlésen ismét megtesznek. Átveszik valamennyi túrát, a kérdéseket írásban, vagy a helyszínen tudják feltenni az érdeklődők. Ezen kívül készülnek még Izland, Japán és a Szuperexpressz valamint Atlanti gyöngyszemek, Terceira, Sao Miguel, Madeira előadásokkal is. Ezekre regisztrálni kötelező!

Belföldi ingyenes túrák

Újként a Vértes, Máriaszakadék + Vitányvár és a Tavasz a Bakonyban medvehagymaszürettel túrákat javasolják. A Gánt Mars expedíció, a Felsőpetényi bányavasutazás és a Tatai tavi vadlúdles a nagy érdeklődésre való tekintettel 2023-ban is megtartásra kerül. A programok ingyenesek a MÁV-Volán-csoport dolgozóinak és családtagjaiknak, a MÁV-Volán-csoport nyugdíjasainak, az egyesület tagjainak és a követőknek/támogatóknak. Éljenek a lehetőséggel! Ide tartozik a Sopron és a Myrafalle vízesés túra is többfajta nehézségi fokozatban, kicsiknek és nagyoknak.

 „eXtréme”, avagy unatkozni a legnagyobb pazarlás az életben

Néhány vérpezsdítő ötlet: Via ferrata Tatabánya, Kutyásszánkózás a sarkkörön, Spitzbergák + *Pyramiden. Más megközelítésű a 20000 km távot átfogó Nagy japán körút a trópusi Okinawával, vagy a megállók számában verhetetlen Nagy portugál Körút Azori-szigetekkel és Madeirával.

A nagy Explorer paintball csata is újra megrendezésre kerül.

Vasút fanoknak

A 2023-as év nagy vonatos kihívása Japán a szuperexpresszel, ahol bérlettel járják be sziget legszebb zugait.

Az új élményvonatozások között megtalálható a Bernina Expressz (Olaszország - Svájc) és a 4 gleccservonatot felsorakoztató, Pünkösdi olasz, svájci, francia gleccservasutazás.

Idén is vonatoznak a Svájci Gleccser expresszel, Visp -ig (ECO), vagy Zermattig, majd onnan lehet folytatni, és a Gornergratt Bahnnal 3100 méterig, a gleccserekig emelkedni. 

Szabad az út a felsőpetényi bányavasutazásra is.

Különlegességek

Az idén izlandi túrából kettő is elérhető. A rövidebb ECO a szigettel most ismerkedőknek, a hosszabb az izlandi fjordvidék iránt is érdeklődőknek. Portugál sziget túrák is elérhetők (Azori és Madeira) hosszabb-rövidebb változatban. A két ünnepet Zanzibáron tölthetjük. 

És még nincs vége

Szicíliába repülő indul, ahol nemcsak az Etnát, hanem a Keresztapa forgatási helyszínét is meg lehet nézni. Erdélybe is ellátogat az Explorer Club. Fapadossal pedig Milánóba tarthatnak velük az érdeklődők egy napra oda-vissza.

Valamennyi túrát ezen az oldalon lehet megtekinteni: https://explorerklub.hu/index.php/turak-programok

Segíts, hogy segíthessünk! 1%

A 2022-es évben nagyon sokan segítettek az Explorer Clubnak. Több mint 1,1 M Ft gyűlt össze. Tevékenységükkel továbbra is szeretnének hozzájárulni a szemléletváltáshoz, és a 2023-es évben egy belföldi túra nevezési díjait, a helyszínen felajánlott támogatásokat szeretnék felajánlani egy rászoruló magánszemélynek vagy civil szervezetnek. Ehhez várják a felajánlásokat.

Azért, hogy a túrák jelentős része ingyenes maradjon, 1 % adónkat is felajánlhatjuk. További részletek itt: http://explorerklub.hu/index.php/rolunk/1-szazalek

Ingyenes plakát, falinaptár

A tömeges postázást már nem tudják a jövőben vállalni, de kérésre szívesen küldenek a munkahelyre falinaptárt. Itt elérhető nyomtatásra: https://explorerklub.hu/nyomt/F.pdf  

@explorerklub Follow us! Találj (úti)társat

Tavaly sokan csatlakoztak az Explorer Club Facebook és Insta profiljaihoz, így már mintegy 30 ezer fő követi az egyesületet. A Vasúti szakmai hírekért a Facebookon csatlakozz a MÁV HÉV VOLÁN közösség Evvk Fan Club-hoz, vasúti nemzetközi FIP interrail, DiscoverEU praktikákért csatlakozz a FIP Interrail csoporthoz. Ha társra, vagy csak útitársra vágysz, látogasd meg Útitárskereső, Túratárskereső csoportokat!

Az idei évben már új Követő/Támogató konstrukció is várja az érdeklődőket. Egyszeri jelképes összeg megfizetésével csatlakozhatunk az egyesülethez itt: https://explorerklub.hu/index.php/csatlakozz/tagnak  

Jó pihenést, túrázást, kikapcsolódást kívánunk Neked!