Miénk a pálya – 221 km egy nap alatt

futószakosztály MÁV VSC Sport

2019.05.20 13:22
szerző: ​​​​​​​MÁV VSC Futószakosztály

2019. május 11. 9 óra 52 perc
Napsütés (még)
Több mint 13 000 résztvevő

Végig teljes eufória. A MÁV VSC 12 fővel indult el a XIII. Ultrabalaton tókerülő versenyen (csapattagok: Nagy Andrea, Brigovácz Veronika, Szőke Andrea, Kovács Viktor, Krusch Renáta, Lóha Judit, Szakácsné Orosz Terézia, Spányik Kitti, Dóra Tamás, Homolya János, Tőgl Tibor, Bukóczki Péter).

A csapat remekül teljesített, folyamatosan az előre meghatározott terv szerint haladtunk, időben érkeztünk a váltásokra, sőt már ekkor reménykedtünk abban, hogy terven felül fogunk teljesíteni. Mind a 49 ellenőrzőponton szuper hangulat várta a befutókat, illetve az épp váltó sporttársak is önfeledten készülhettek a következő szakaszra. Később azonban nemcsak a szintkülönbségek, de az időjárás is megváltozott. A vihar éjfél körül érkezett meg a Balaton partjára, de a rossz idő erősödésével egyenes arányban (vagy még jobban) fokozódott a csapaton belüli buzdítások száma is. Az éjszakai futások nagyrészt szakadó esőben és szélben teltek, de eszünkbe sem jutott feladni, csak futottunk tovább a közös célért. Mindenki tudta, hogy valaki várja őt a következő váltóponton, a csapat számít rá, ha esik, ha fúj, menni kell! Voltak örömkönnyek a nevetéstől, voltak nehéz pillanatok, de megcsináltuk! Sőt, élveztük! 

Rengeteg futó vett részt a versenyen, hihetetlen volt látni és átélni, hogy a futás szeretete mennyi embert megmozgat. Végül 24 óra 37 perc és 42 másodperc alatt értünk célba (6:42-es átlaggal). Ígérjük, jövőre egy nap alatt kerüljük meg a Balatont!


MÁV VSC Futószakosztály