Egy kicsi mozgás mindenkinek kell

MÁV VSC szakosztályok Sport

2019.05.17 12:58
szerző: Szerkesztőség

A MÁV Vezérigazgatóság Sport Club (MÁV VSC) már több mint 70 éve tartja mozgásban kollégáinkat, a jó kondi mellett tartalmas kikapcsolódást, nagyszerű hangulatot, örök élményeket és valódi összetartást kínálva tagjai számára. A klub hét szakosztálya lelkesen várja az új csapattagokat – higgyék el, soha nem késő csatlakozni hozzájuk.
 

Az I. osztályban

Labdarúgó-szakosztály
2007-ben, az Andrássy úti székházban alakult meg a szakosztály, amely mára a Sori Liga I. osztályába küzdötte fel magát. A kispályás foci szerelmesei a Ferencvárosi Vasutas Sportkör (FVSK) Péceli utcai csarnokában edzenek heti rendszerességgel, de különféle versenyeken is megmérettetik magukat – ezért az érmek is gyűlnek szép számmal. Így talán nem olyan meglepő, hogy a hagyományos vasutasnapi focikupát már háromszor sikerült elhódítaniuk.


Fuss, vasutas, fuss!

Futószakosztály
Az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb tömegsport a futás, hiszen ez a monoton mozgásforma képes teljesen kikapcsolni és felfrissíteni mind a testünket, mind a lelkünket. Futni lehet egyedül vagy csapatban, reggel vagy este, pályán vagy kint a természetben. A szakosztály tagjai rendszeresen részt vesznek hazai versenyeken, legutóbb például az év egyik legőrültebb, legizgalmasabb futóeseményén, az Ultrabalatonon álltak rajtvonalhoz (a csapat beszámolóját lásd keretes írásunkban).


Hátizsákos kalandok

Természetjáró-szakosztály
A MÁV VSC egyik legrégebbi, legnagyobb taglétszámú szervezete. Az 1952 óta működő szakosztály egyúttal tagja a Magyar Természetbarát Szövetségnek és a Vasutas Természetjárók Szövetségének is. Túráik népszerűek, izgalmasak, tartalmasak, naptárukban mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelőt. Ezt bizonyítja tavalyi teljesítményük is, amely már a számok alapján is elismerésre méltó: 192 túrán 1219 fő vett részt, összesen 1843 kilométert gyalogoltak, 52 315 méter szintkülönbséget teljesítettek, 108 órányi magashegyi túrájuk volt, és 274 órát töltöttek városnézéssel, múzeumlátogatással.


Szerva itt! 

Teniszszakosztály
A csaknem 40 fővel működő szervezet fedett pályás és szabadtéri edzési lehetőséget is kínál tagjainak. A szakosztály rendszeresen részt vesz a különböző MÁV-os teniszversenyeken vagy például a MÁV és a GYSEV közötti, nagy múlttal rendelkező férfi páros csapatversenyen. A hagyományos szolnoki, soproni és balatonfüredi megmérettetésekről sok serleget hoztak már haza a csapattagok. 


Repül a, repül a… 

Tollaslabda-szakosztály 
Gyermekkorunk kedvenc szabadtéri ütögetős játéka valójában egy komoly sportág – ezt bizonyítja, hogy 1992 óta már a nyári olimpiai játékokon is hivatalos versenyszám. A MÁV VSC szakosztálya a jó hangulatú edzések mellett célul tűzte ki a tollaslabdasport megismertetését és népszerűsítését is. 


Jóga és aerobik 

Nőitorna-szakosztály
Kortalanul, jó kondiban, nők egymás között – ez is lehetne a szlogenje a Nőitorna-szakosztálynak. Többféle mozgásforma közül lehet választani, hétfő és szerda délután jógaelemekkel vegyített kondicionáló és tartásformáló tornára várják a női kollégákat, kedd délutánonként pedig zenés erősítő aerobikon lehet részt venni.


Kapás van!

Horgászszakosztály
Magányos sportág, gondolják sokan, pedig a horgászat több mint sport. Nagyszerű szabadidős tevékenység, kiváló csapatösszetartó program, valamint kellemes baráti és családi összejövetel is egyben. A Vasutas Horgászszakosztály (VAHOSZ) már több területi szakosztályt is magába foglaló, nagy taglétszámú szervezetté nőtte ki magát. A családi napok és horgászversenyek mellett hazai és nemzetközi szakmai programokat is szerveznek. A horgászszezon már javában tart, görbüljön hát a bot és merüljön az úszó!

A MÁV VSC elérhetőségei: mavvsc@mav.hu
www.mavcsoport.hu/vsc/bemutatkozas

 


Tovább bővült a MÁV VSC: 2019. május 20-án egy rendkívüli elnökségi ülés keretében 21 fővel megalakult a klub nyolcadik szakosztálya, a Kerékpáros Szakosztály.