Olaszországban vendégszerepel a MÁV Szimfonikus Zenekar

Kulturális rendezvény Rólunk

2023.10.20 11:48
szerző: MÁV KIG

A MÁV Szimfonikus Zenekar október 25. és 27. között Olaszország három városában vendégszerepel, Elena Casella vezényletével és Kinga Augustyn hegedűművész közreműködésével.

Az itáliai turné első helyszíne október 25-én Milánóban a Teatro del Verme nagyterme, október 26-án Castano Primo-ban az Auditorium A. Paccagnini színházban, október 27-én pedig a verbániai Il Maggiore Sala Teatrale-ban lép fel a zenakar.

A milánói és a verbániai koncerttermekben a múlt év nyarán már fellépett a zenekar, ahol az együttes újra együtt dolgozhat Elena Casella karmesterrel, aki Olaszországban népszerű szimfonikus zenekari és operakarmester, de 2022 októberében a New York-i Carnegie Hallban is nagy sikerrel debütált.

A MÁV Szimfonikus Zenekar olaszországi turnéjának műsorában Finzi L'Infinito; Mendelssohn e-moll hegedűverseny, op. 64; ifjabb Johann Strauss Kék Duna keringő, op. 314; valamint ifjabb Johann Strauss Császár keringő, op. 437 című művei szerepelnek.

Az olaszországi turné után Budapesten, november 3-án, a Zeneakadémián találkozhat a hazai közönség a MÁV Szimfonikus Zenekarral, azonban változik a hangverseny műsora. Az erre a napra eredetileg meghirdetett Juraj Filas Requiem magyarországi bemutatója anyagi okok miatt elmarad, helyette Puccini Bohémélet című operájának keresztmetszetét hallhatja a közönség Kesselyák Gergely karmester vezényletével.

Az előadás szólistái Cserna Ildikó (szoprán), Fekete Attila (tenor), Filip Bandzak (bariton), Molnár Ágnes (szoprán), Káldi-Kiss András (bariton), Bakonyi Marcell (basszbariton), valamint Hábetler András (basszbariton) lesznek.