toborzás HR

Rengeteg diák jött el a Nyílt napra
2022.03.31 08:57
szerző: MÁV KIG

Közel 1000 diák látogatott el március 30-án a Magyar Vasúttörténeti Park Orient csarnokába, a MÁV-Volán-csoport ötödik alkalommal megrendezett Nyílt napjára. Az esemény célja vállalatcsoportunk sokszínű tevékenységének és szakmáinak interaktív megismertetése, elsősorban középiskolában tanuló és pályaválasztás előtt álló felső tagozatos diákokkal, de a rendezvény kapui az érdeklődő egyetemisták előtt is nyitva álltak. Reméljük, a későbbiekben több látogatót is kollégaként üdvözölhetünk majd.

 

A MÁV-Volán-csoport különböző szakterületeit bemutató rendezvényre elsősorban azokat a fiatalokat várták kollégáink, akik szeretnék jobban megismerni a vállalatcsoport tevékenységét, működését, és akár lehetséges jövőbeli munkahelyükként gondolnak rá. A diákok részletes információkat kaphattak a választható szakmákról, a vállalatcsoportunknál működtetett ösztöndíjrendszerről, illetve a pályakezdő diplomásoknak szóló programról is. Az eseményen az érdeklődők nem csak a szakma képviselőivel ismerkedhettek meg, hanem sokféle interaktív programban, játékban is részt vehettek. A szervezők minden évben törekednek arra, hogy egyre kreatívabb módon mutassák meg a közlekedési szakmákban rejlő különlegességeket és lehetőségeket.

Image

 

Idén is mintegy harminc szakmaszigeten várták az érdeklődő diákokat, és több új aktivitás került a kínálatba, például a buszvezető szimulátor, az IC+ bisztrókocsi, a biztosítóberendezési modellépítés, a pályadiagnosztikai berendezés, vagy a lézeres kerékprofilmérés. További szakmaszigetek voltak a Nyílt napon: Közúti személyszállítás, Járműfenntartás és járműgazdálkodás, Utasellátó, Járműkarbantartás, Értékesítés, Üzlet- és szolgáltatásfejlesztés, Üzemeltetés, Menetrendtervezés, Járműfejlesztés, Híd és műtárgyépítés, Pályadiagnosztika, Pályaépítés, Pályafenntartás, HÉV, Mozdonyszimulátor, Logisztika, Számvitel, Eszközgazdálkodás, Humán adminisztráció, Informatika, Beruházás, Távközlés, GSM-R torony, Erősáram, Biztosítóberendezések, Forgalom, a HR valamint a Pályaorientációs tanácsadás. A jelentkezés lehetősége mindenki előtt nyitva állt. A Nyílt napon többségében a MÁV-Volán-csoport vállalataival már hosszabb ideje együttműködő szakképző intézmények diákjai vettek részt, de olyan intézmények is elfogadták a meghívást, amelyekkel szakmai együttműködés kialakítása várható.

Image

 

A rendezvényen belépéskor minden látogató kapott egy menetlevelet, amely tartalmazta a megismerhető szakmaszigeteket. Ajándéktárgyakkal jutalmaztuk azokat a fiatalokat, akiknek a menetlevélben sikerült 12 matricát összegyűjteni a standokon. A diákok a menetlevélen található kuponokkal kipróbálhatták a hajtányozást és a kertivasutat, valamint az Utasellátó kocsiban elfogyaszthattak egy kifejezetten erre az alkalomra bevezetett mini hamburgert.

Image