Nohabbal búcsúzott a dízelkorszak a Balaton északi partjától

nosztalgia Hírvonal

2021.06.18 10:51
szerző: MÁV KIG

Június 18-án utoljára lehet menetrend szerinti, dízelmozdonnyal húzott vonattal utazni a Balaton északi partján. A dízelkorszakot Nohab-vontatású retrójárat búcsúztatja.

Elkészült a Szabadbattyán és Balatonfüred szakasz villamosítása, utoljára közlekedett dízelvontatással vonat. A nyári menetrend kezdete, azaz június 19 óta már villamos vontatással járnak itt a szerelvények. A dízelkorszak június 18-án, a Déli pályaudvarról 19:05-kor induló Kék Hullám sebesvonattal búcsúzott, amelyet Nohab mozdony húzott Székesfehérvár és Tapolca között, Székesfehérvárról 20 órakor indult tovább. Az utolsó Kék Hullám sebesvonat első kocsija az energiaellátáshoz szükséges VFK fűtőkocsi volt, ezt leszámítva a megszokott összeállítással közlekedett.

Azoknak, akik a retró vonatozást követően még maradnának a Balatonnál, rendelkezésükre áll a Balaton24 és Balaton72 nevű, a tó körüli korlátlan vasúti utazást biztosító, egy, illetve három napra szóló jegytípus, valamint ezek DUO változata, amikkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbusz járatokon is lehet utazni.