Déli összekötő vasúti Duna-híd Fejlesztések

Megindult a menetrend szerinti vonatforgalom a déli összekötő vasúti híd új szerkezetén
2021.04.26 14:43
szerző: MTI

Megindult vasárnap este a menetrend szerinti vonatforgalom a budapesti déli összekötő vasúti híd új szerkezetén - közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 Megkezdődött a középső hídszerkezet bontása is, hogy helyére új épülhessen. A déli összekötő vasúti Duna-hidat a déli körvasút fejlesztésének részeként korszerűsítik. A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. együttműködésében megvalósuló fejlesztés célja, hogy több elővárosi vonat közlekedjen az agglomeráció és Budapest között, a vasút új megállók, kapcsolatok révén versenyképessé válhasson, nagyobb szerephez jusson Budapest közlekedésében.

 A beruházás részeként kettőről három vágányra bővül a Déli összekötő vasúti híd. Az új hídszerkezet megépítése után következik a meglévő két hídszerkezet újra cserélése. A déli összekötő vasúti Duna-híd fejlesztése az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF beruházásában valósul meg, a kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végzi nettó 35,9 milliárd forint értékben.