Zöldfűszeres vajban pirított gomba

9

 

A gombára ritkán gondolunk, ha az ünnepi menü összeállításáról van szó,

pedig kiváló kiegészítője tud lenni a húsételeknek. Ha pedig húsmentesen

étkezünk, tökéletesen megállja a helyét főfogásként is. Ebben a receptben

kakukkfűvel és rozmaringgal párosítottuk, amik a gomba jó barátai.

 

Hozzávalók:

  • 500 g kis fejű csiperkegomba
  • 50 g vaj + egy kevés a befejezéshez
  • 4 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • só, bors

 

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a gombákat: vágjuk le a tönkök végét és mossuk meg őket alaposan.

Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét, majd tegyekük bele a gombák felét is.

A cél az. hogy ne legyenek zsúfoltan a gombáink, hogy ahelyett hogy megfőnek,

inkább piruljanak. Ha már szép színt kaptak a gombáink, adjuk hozzájuk a

zöldfűszereket, sózzuk borsozzuk az egészet.

Ismételjük meg ugyanezt a többi bombával is.

Befejezésül adhatunk még egy kevés vajat a kész ételhez.