Kókuszos tekercs

 

7

 

Ez az egyszerű, sütés nélküli finomságot akár beigli helyett is készíthetjük, annyira jó.

A kakaós és a kókuszos réteg kiválóan harmonizál egymással, felszeletelve pedig szép

látványt nyújt. Ha gyerekeknek is szánjuk az édességet, rum helyett használjunk

rumaromát a receptben.

 

Hozzávalók:

  • 400 g darált háztartási keksz
  • 150 g porcukor
  • 80 g holland kakaópor
  • 4 ek. rum vagy 2 tk. rumaroma
  • 1 dl kávé
  • 1,5 dl tej
  • 100 g kókuszreszelék
  • 150 g puha vaj
  • 150 g porcukor

 

Elkészítés:

A kakaós réteghez tegyük nagy keverőtálba a darált kekszet, a kakaóport és a porcukrot,

majd keverjük össze. Öntsük bele a tejet, a kávét és a rumot (vagy rumaromát) és alaposan

gyúrjuk össze, amíg könnyen formázható masszát nem kapunk. A krémhez kézi habverővel

verjük habosra a vajat és a porcukrot, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket.

Az összeállításnál a legegyszerűbb, ha folpackkal beterítjük a nyújtódeszkát és arra rakjuk

a kakaós masszát. A sodrófánkat hintsük be darált keksszel, hogy ne ragadjon. Nyújtsuk

a masszánkat téglalap alakúra és nagyjából fél centi vastagságúra.

Oszlassuk a krémet egyenletesen a kakaós rétegen, majd kezdjük el óvatosan és szorosan

feltekerni a folpack segítségével.  A kész tekercset forgassuk kókuszreszelékbe, ezután

pihentessük pár órán át a hűtőben.

Szeleteljük fel, és már kínálhatjuk is!