Fácánleves

3

 

Sok családban nincs ünnep húsleves nélkül. Egy biztos, ez az az étel, az örök klasszikus,

amit mindenki szeret és tény, hogy minden alkalommal jól mutat a díszes asztalon egy

gőzölgő, aranyló húsleves. Ha igazán ünnepivé szeretnénk varázsolni ezt az ételt,

tyúk vagy marha helyett próbáljuk ki fácánnal.

 

Hozzávalók:

Pácléhez: 1 db vöröshagyma, 1 mk egész bors, ½ mk zsálya és rozmaring,

1 db babérlevél, 4 gerezd fokhagyma

 

Leveshez: 1 db fácán, 2 db petrezselyemgyökér, 5 db sárgarépa, 1 db karalábé,

1 db zellergumó, 1 db zöldpaprika, 1 cs petrezselyem, 1 db vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma, 1 mk egész bors, só

 

A levest két nappal a főzés előtt páclébe tesszük. Ehhez a páclé hozzávalói 2 l vízben

felforraljuk, kihűtjük, majd a feldarabolt fácánra öntjük, és ebben pácoljuk 2 napig hideg helyen.

A főzés napján a húst kivesszük a pácléből és feltesszük főni 3 l vízben. Ha

felforrt, a habját leszedjük. Mikor a hús már félig megpuhult, hozzátesszük a

zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön puhára főzzük. Csigatésztával tálaljuk.

 

A receptet köszönjük szépen Csohány Domitillának!

A fotót köszönjük szépen Lazókné Tóth Amandának!