Tejszínes csokitorta

 

ö

 

 

Egy csokitorta mindig jolly joker, karácsonykor öltöztessük ünnepi díszbe!

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 9 tojás
  • 9 ek cukor
  • 7 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • fél csomag sütőpor

 

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliapuding
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 ek. zselatin
  • fél dl víz

A díszítéshez:

fagyasztott ribizli, rozmaring ágak, kicsi fenyőágak

 

Elkészítés:

A piskótatésztát a szokásos módon kikeverjük, 22 centi tortaformában

kisütjük, majd három részre vágjuk. A krémhez a pudingot kikeverjük a

cukorral és tejjel, megfőzzük. Forrón hozzákeverjük a van.cukrot. A vízbe

beáztatjuk a zselatint. Mikor langyos a puding, a zselatint felolvasztjuk

a vízben, és a pudinghoz keverjük. A tejszínt felverjük, a pudinggal összekeverjük.

A krémet a tortába töltjük, majd jöhet a díszítés. Ehhez használhatunk

fagyasztott ribizlit, fenyőágakat, esetleg a fenyőhöz hasonló rozmaringágakat.

A díszítés teszi igazán ünnepivé az édességet.